Zonguldak İl Emniyeti il genelinde zehir tacirlerine yönelik son yılların en büyük operasyonlarını gerçekleştirse de çocukları ve gençleri hedef alan şebekeler dur durak bilmiyor.

Zehir tacirlerinin hedefinde bu kez masum çocuklar var. İddiaya göre Zonguldak merkez ve ilçelerde bulunan bazı okulların önlerinde çocuklara muhteviyatı belli olmayan şeker görünümlü atıştırmalıklar dağıtılıyor. Kimliği belirsiz kişi ve kişilerce dağıtılan ve oyuncakla albenisi arttırılan bu renkli şekerlemelerin uyuşturucu madde içerdiği iddiaları ise gündeme bomba gibi düştü.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar durumun vahimliğini ortaya koyarken, veliler okul önlerindeki denetimlerin arttırılmasını talep etti.

Uzmanlar ise bu noktada ailelere büyük görev düştüğüne dikkat çekerek anne ve babaların mutlak suretle çocuklarını bilinçlendirmeleri ve yabancı şahıslardan herhangi bir şey almamaları gerektiğini öğretmelerini istedi.

Tahsin Erdem gazetecilerin eylemine destek verdi! Ama biz unutmadık! Tahsin Erdem gazetecilerin eylemine destek verdi! Ama biz unutmadık!

Emniyet'in konuyla ilgili geniş çaplı araştırmalar yapması ve şekerlemelerde uyuşturucu tespit edilmesi halinde operasyonlara yeni halkalar ekleyerek Zonguldak'taki uyuşturucu şebekelerine nefes aldırmaması bekleniyor.

Editör: Tuğçe Atalar