GÜNDEM

Dural; "Bu misafirlik artık çok olmadı mı?"

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ziyaretinde söylemiş olduğu ‘Türkiye’nin kapısının Suriyeli ve Lübnanlı mültecilere açık’ sözlerinin ardından isyanını dile getirdi.

Abone Ol

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkenin kapılarının Suriyeli ve Lübnanlı mültecilere açık olduğunu söylemesinin ardından, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın suç işleyen mültecileri de kapsayan genel af kararnamesini imzaladığı bir süreçte, 3,5 milyon Suriyeli mültecinin bulunduğu Türkiye’de, mültecilerin misafirliklerinin uzun sürdüğüne dikkat çekerek “Artık çok olmadı mı?” dedi.

Dural konuya dair yaptığı açıklamasında şunları söyledi;

“Almanya Başbakanı Sayın Olaf Scholz’un ziyaretinde, Sayın Erdoğan Türkiye’nin kapısının Suriyeli ve Lübnanlı mültecilere açık olduğunu söyledi ve ülkemizde 3.5 milyon Suriyeli mültecinin olduğunu belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 22 Eylül 2024 tarihinden önce suç işleyen mültecileri de kapsayan genel af kararnamesini imzaladığı bir süreçte bu açıklamanın manası nedir?

Yapmanız gereken yeni mültecileri davet etmek değil, ülkemizdeki mültecilerin vatanlarına geri dönmelerini teşvik etmek değil midir?

Bu kararı alırken toplumun hangi kesimiyle istişare yaptınız, mutabakat sağladınız?

AKP VE MHP’ye oy veren vatandaşlarımız bu davetinizden memnun mudur?

Mülteciler bu ülkenin yoksulunun ekmeğini yiyorlar, işsizinin yerine çalışıyorlar. Bu misafirlik artık çok olmadı mı?

Almanya’dan her gün bir uçak dolusu mülteci geliyor, anlaşma yapılmış. Ülkemizin demografik yapısını değiştiren ve bu anlamda büyük bir tehlikeyi içinde barındıran mülteci sorunu çözülmelidir. Bıçak kemiğe dayanmış, sabır tükenmiştir.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }