GÜNDEM

Dural; "Milletin cebine el attılar!"

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartlarından yıllık 750 lira katılım payı alınmasını da içeren kanun teklifini eleştirdi.

Abone Ol

“Böyle uygulama mı olur?” diyerek verginin gelirden ya da harcamalardan alınacağını belirten CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartlarından yıllık 750 lira katılım payı alınmasını içeren kanun teklifiyle “milletin cebine el attılar” dedi.

İl Başkanı Dural şunları söyledi;

“İktidar birdenbire İsrail’in ülkemize saldıracağı iddiasıyla Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na gelir sağlamak için limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartlarından yıllık 750 lira katılım payı alınmasını da içeren kanun teklifini gündeme getirdi.

Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in söylemiyle” ipteki cambaza bak” diyerek milletin cebine el attılar.

TBMM’de yapılan kapalı oturumda ise elle tutulur bir durum olmadığı, havanda su dövdükleri ortaya çıktı.

Konunun özünün tehlike büyük “pamuk eller cebe” meselesi olduğu ortaya çıktı.

Vergi ya gelirden alınır ya servet unsurlarından alınır ya da harcamadan alınır, böyle uygulama mı olur?

Sonrasında vatandaş kredi kartı limitlerini 99 bine düşürmek için bankalara hücum etti, bankalar panik oldu vatandaşı ikna etmeye çalıştı. Bu düzenleme, kayıt dışılığı artıracak, kredi kartından nakde geçişe neden olacak bir düzenleme. Harcamaların büyük bir kısmı zorunlu ihtiyaçlar, lüks ihtiyaçlar değil. İnsanlar Gıda, eğitim, sağlık, ulaştırma, kira giderlerini ödemeye çalışıyorlar ya da krediyle bir araba aldıysa, ev aldıysa onu ödüyorlar.

Tüketimi azaltacak, bunun sonucunda yatırım ortamını bozacak ve en nihayetinde istihdamı olumsuz etkileyecek bir düzenlemedir getirilmek istenen.

Sonrasında toplumda oluşan büyük tepki sonucunda aynı senaryo tekrarlandı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu görüşmelerinin ertelenerek 2025 yılına bırakıldığını açıkladı.

Sürekli aynı taktikle önce halkın nabzını yokla tepki gelirse geri çek mantığı ile daha ne kadar yol alabiliriz? Gözü sürekli yoksul halkının cebinde bir iktidar olur mu?

Getirin sandığı bitsin bu zulüm.

Var bir çaresi o da Türkiye’nin Birinci Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }