GÜNDEM

Dural; "TTK Yönetim Kuruluna bu şekilde atama yapılmasını doğru bulmuyoruz"

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Ak Parti Zonguldak il Yönetim Kurulu üyesi Halil Yılmaz'ın TTK Yönetimine atanmasına tepki gösterdi.

Abone Ol

ZHABER (@zhabertv)'in paylaştığı bir gönderi

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Ak Parti Zonguldak il Yönetim Kurulu üyesi Halil Yılmaz'ın TTK Yönetimine atanması kararına tepki gösterdi. Dural; “Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Yönetim Kuruluna bu şekilde atama yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu uygulama tamamen liyakat esaslarına aykırı bir durum” ifadelerini kullandı.

Dural'ın açıklaması şu şekilde:

“TTK’ya beş kademe birden atlatılarak yönetim kurulu üyesi yapılan bu arkadaşımızın siyasi kimliği dikkat çekiyor. Kendisi geçmiş dönemde Ak Parti il yönetim kurulu üyeliği yapmış ve 248 kişiyi Ak Parti’ye üye yaparak, partiden ödül almış bir isim. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun yönetim kuruluna bu şekilde atama yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu uygulama tamamen liyakat esaslarına aykırı bir durum.

“BU MU LİYAKAT ESASINA GÖRE ATAMA?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, kamu kurumlarına liyakat esasına dayalı atamalar yapılacağını söylemesinden sonra bu atamanın liyakata uygun olup olmadığını sormak istiyoruz. Bu mu liyakat esasına göre yaptığınız atama?

ZONGULDAK’IN ÇALIŞANLARINI ZORU DURUMA DÜŞÜRÜYORSUNUZ”

Liyakatsiz atamalarla uğraşırken Zonguldak’ın en önemli kurumunu ve çalışanlarını zor duruma düşürüyorsunuz."

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }