SİYASET

Ece; "Zonguldak halkı madenlere mahkum edildi"

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez STK Başkan yardımcısı Zonguldaklı Halil İbrahim Ece, Zonguldak İl Başkanlığı Ekim ayı divanında konuştu. Ece; “Zonguldak yıllarca ülkenin ağır sanayi yükünü çekmiş bir şehirdir. Şimdi ise sadece madenlere dayalı bir geçim sistemi şehrimizde mevcut" dedi.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanlığı Ekim ayı il divanını Yeniden Refah Partisi Genel Merkez STK Başkan yardımcısı ve Zonguldak il sorumlusu Halil İbrahim Ece, İl Başkanı Necdet Sarı ve teşkilat üyelerinin katılımıyla yapıldı. Halil İbrahim Ece, Zonguldak'a yeterli yatırımların yapılmadığını belirterek; “Zonguldak ilimiz yıllarca ülkenin ağır sanayi yükünü çekmiş bir şehirdir. Şimdi ise sadece madenlere dayalı bir geçim sistemi şehrimizde mevcut. Her türlü yatırıma müsait olan bu güzel şehrimize neden yatırımlar gelmiyor?” dedi.

Ece, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin ilk vilayeti sanayi kenti Zonguldak hak ettiği yatırımları alamamaktadır. Sadece madenlere dayalı bir ekonomi sistemi ile Zonguldak halkı madenlere mahkum edildi. Özellikle gençlerimiz işsizlik nedeniyle göç etmek zorunda bırakılıyor. Halbuki Zonguldak ilimiz yıllarca ülkenin ağır sanayi yükünü çekmiş bir şehirdir. Şimdi ise sadece madenlere dayalı bir geçim sistemi şehrimizde mevcut. Oysa ki, denizyolu, demiryolu, havayolu ve karayolu olmak üzere tüm ulaşım imkanları olan şehrimizde; Ankara’ya iki saat, İstanbul’a 4 saat mesafedir.

 “KARAELMAS DİYARI SADECE MADENLERE DAYALI BİR EKONOMİYE BAĞLI DEĞİL”

Her türlü yatırıma müsait olan bu güzel şehrimize neden yatırımlar gelmiyor? 22 yıldır ülkeyi yönetenler ve bölge milletvekilleri bugüne kadar Bölgemize yatırımların gelmesi için neler yaptılar? Şuan gördüğümüz maalesef kocaman bir hiç.

İşte biz bu nedenle Yeniden Refah Partisi diyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin gelişimi için Yeniden Refah Partisi iktidarı kaçınılmaz hala gelmiştir. İktidara geldiğimizde ülke genelinde ve Zonguldak ilimizde yerli ve milli üretim seferberliği başlatacağız. Atıl duruma sokulmuş Meslek Liselerimizin önemini ve eğitim kalitesini arttıracağız. Başta organize sanayiler olmak üzere, şehrimizin dört bir yanına yatırımlar yaparak, on binlerce işsiz gençlerimizin umudu olacağız. Karaelmas diyarı sadece madenlere dayalı bir ekonomiye bağlı değil, alternatif iş imkanları olan sanayi şehrine çevireceğiz"

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }