Karabük'te büyük yangın! Zonguldak'tan takviye gönderiliyor! Karabük'te büyük yangın! Zonguldak'tan takviye gönderiliyor!

Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kürşat Coşgun’un destek verdiği ve kent tarihi araştırmacısı Yüksel Yıldırım’ın EKİ Yayla Sineması hakkında derlediği fotoğraf ve verdiği bilgiler, konuyu araştırmak için Zonguldak’a gelen Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Özsoy’a sunuldu. Zonguldak’ın EKİ sinemaları tarihi ve salonları hakkında tanıtımını sağlayacak çalışma ilimiz kültür tarihi adına önem arz ediyor.

“Sosyal Bir Hak Olarak Sinemaya Gitmek: Ereğli Kömür İşletmeleri’ne Bağlı İşçi Sinemaları Üzerine Bir Sözlü Tarih Araştırması (1960-1980)” başlıklı proje. Projenin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Özsoy konu hakkında kısa açıklamada bulundu:

“EKİ'ye bağlı sinema salonları, kültürel ekonomik ve toplumsal bağlamlarda ele alınmaktadır. Proje arşiv kayıtları, sinema salonlarına dair görsel kayıtlar ve sinema tanıklıklarını kapsamaktadır. Konu hakkında bir süre daha Zonguldak’ta araştırma ve röportajlara devam edeceğim…”