Okul projesi kapsamında TED Zonguldak Koleyi anasınıfı öğrencileri öğretmenlerinin gözetiminde, bu kez sofralardan eksik olmayan ekmeğin serüvenini yerinde inceledi.

Kozlu’da üretim yapan Bereket Ekmek Fırını işletmecisi Ümit Kaya gezi sırasında öğrencilere ekmeğin üretim aşamaları, ekmek çeşitleri ve ekmek tüketimi ile ilgili bilgiler verdi.

Trafik cezaları bu kez havadan geldi! Trafik cezaları bu kez havadan geldi!

Fırıncılık hakkında da bilgiler alan minikler ekmekleri fırında ekmeğin un halinden hamur haline gelişinden fırında pişmesinden tezgahlarda satışa sunulmasına kadar tüm aşamaları uygulamalı bir şekilde öğrendi.

Fırın sahibi Ümit Kaya ve öğretmenleri fırın hijyeni ve yeni teknolojiler gibi faydalı bilgiler de öğrencilerin dikkatine sundu. Günün sonunda minikler ekmek yapımı başta olmak üzere birçok yeni bilgiyi yerinde öğrenmenin ayrıcalığını yaşadı.

Editör: U. G.