Maden Mühendisi, Yerel Tarih Araştırmacısı Ekrem Murat Zaman Zonguldak'ın Mülki İdare Yapılanması üzerine yaptığı araştırmasını yayınlayan Z HABER'e teşekkür etti.

Ekrem Murat Zaman, teşekkür yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Zonguldak Vilayeti 2000 il yıllığı hazırlanırken, oluşan komisyon tarafından, Zonguldak vilayeti mülki yapılanması konusunda bazı yanlışlıklar düzeltilmişti.  100 yıla yakın zaman boyunca süre gelmiş bazı düzeltmelerin yapılması için uzun soluklu bir çalışma gerekiyordu. 

İlk vali adı bilinmiyor. Zonguldak’ın il olması konusunda ülkenin mülki tarihine de uygun olmayan farklı tarihlerden söz ediliyordu.

Vilayet sitesinde ilk beş valinin adı ve fotoğrafları bulunmuyordu. Vali sıralamaları hatalıydı. Valilerin yanı sıra kaymakam atamalarında ve sıralamalarında hatalar bulunuyordu.

Zonguldak Cumhuriyetin ilk iliydi. Cumhuriyetin kurulmasıyla il statüsü kazanmıştı. Oysa Zonguldak’ın il olması konusunda 1924 yılında farklı tarihlerden söz ediliyordu.

Tüm bu 100 yıllık hataların düzeltilmesi konusunu Zonguldak valisi Sayın Mustafa Tutulmaz’ a iletmiş ve konu hakkında çalıştığımı söylemiştim. 29 Ekim 2023 tarihi öncesinde, 100 yıl kapsamında değerlendirilmek üzere makalemi vilayete teslim edecektim.

Mülkiye Dergi’de yayınlanacak şekilde hazırladığım söz konusu makaleyi 29 Ekim 2023 öncesinde Zonguldak Vilayeti Koordinasyon Müdürlüğüne teslim ettim. Mülkiye Dergi’nin makaleyi kısa sürede yayınlanamayacağını anlayınca, vilayette kullanılması için geri çektim.

Makalenin sunumunu yapmak istediğimi ve makaleyi Bülent Ecevit üniversitesi Tarih bölümü ile paylaşmak istediğini, varsa hatalarımın düzeltilmesini ilettim. BEÜN Toplum Bilimleri dekanı tarafından makalemin yayını ya da tarih bölümüne sunum yapmam uygun bulunmadı.

MHP'de istifalar devam ediyor! MHP'de istifalar devam ediyor!

Bu çalışmanın bana ait olduğunu ispatlamak amacıyla özetlenmiş haliyle 20 sayfadan oluşan makalenin tamamını sitesinde yayınlayan Sayın Atilla Öksüz’e teşekkür ederim."

Editör: U. G.