Tüm Emeklilerin Sendikası Zonguldak Şubesi, Madenci Anıtı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem de katılım sağladı.

Tüm Emeklerini Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Mahmut Kılıç; “TÜİK' IN açıkladığı enflasyon gerçek değildir. ENAG’IN enflasyon değerlendirmesi de çarşı, Pazar, market fiyatları ve yaşadığımız derin yoksulluk sizi yalanlıyor. Yaşadığımız enflasyon en az bu oranların iki katından az değildir” dedi.

Kılıç’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

“TÜİK yine şaşırtmadı. Beklendiği gibi yaşanan enflasyonu yine gizledi. İktidarın belirlediği enflasyon oranını onaylayan noter görevini yerine getirmekten zerre kadar sıkılmadığını, açıkladığı enflasyonla belli etmiştir. O nedenledir ki; enflasyona esas teşkil eden sepeti, bu sepetteki ürünlerin ağırlığını ve fiyatları açıklamıyor. Yargı kararına rağmen açıklamıyor.

Eğer yaşanan enflasyonu açıklasa hiç tereddütsüz TÜİK yönetimi ikinci ayı göremeyecektir. Bu biliniyor. Sizin düşük gösterdiğiniz enflasyon, 16 milyonu aşkın emeklinin, 25 milyonu geçen çalışanların, milyonlarca kayıt dışı çalışan yoksulun daha az maaş almasının nedenidir.

 “TÜİK' İN AÇIKLADIĞI ENFLASYON GERÇEK DEĞİLDİR”

TTK Merkez Atölyesin'de patlama! TTK Merkez Atölyesin'de patlama!

Enflasyon düşük gösterilerek iktidar kendine pay çıkarıp, başarı naralarıyla siyasi olarak devamlılığını sağlamaya çalışıyor. Halk kandırılıyor. Resmen enflasyon hesaplamasında hile yapılıyor. TÜİK' İN açıkladığı enflasyon gerçek değildir.

ENAG’IN enflasyon değerlendirmesi de çarşı, Pazar, market fiyatları ve yaşadığımız derin yoksulluk sizi yalanlıyor. Yaşadığımız enflasyon en az bu oranların iki katından az değildir. Yetti artık! Susmayacağız. İtaat etmeyeceğiz. Haklarımızı alana dek mücadele etmekten geri durmayacağız.

Direne direne kazanacağız.

Birleşe birleşe kazanacağız.

Yaşasın birleşik mücadelemiz”

Editör: Şeyma Kaya