SİYASET

Erdal Gülay, Yavuz Erkmen'i destekleyecek mi?

Abone Ol

İl Başkanı olarak milletvekili adaylarının belirlenmesinde genel merkezin görüşünü alacağı Erdal Gülay’ın Yavuz Erkmen’in adaylığı konusunda çekimser olacağı tahmin ediliyordu.

Konu ile ilgili Z HABER’e konuşan önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen seçim sürecinde Erdal Gülay ve yönetimi ile birlikte sorun yaşamadan çalışacaklarını ifade etti:
“Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bizim görevimiz birlik beraberlik içerisinde çalışmak. Erdal Gülay’ın il başkanı olması ile ilgili bir sorunumuz yok. Genel merkez tabi ki ona görüşlerini soracaktır. Sorun yaşayacağımız bir durum olacağını sanmıyorum. Seçim sürecinde kim aday gösterilirse gösterilsin il ve ilçe başkanlarımız ile birlikte tek yumruk şeklinde çalışacağız. Şuan için açıklama yapmak demek kendimizi genel merkezin yerine koymak demek. Adaylık süreci ne olur ne olmaz bir şey söylemek doğru değil.” dedi.

Yavuz Erkmen ile ilgili geçtiğimiz süreçte sorunlar yaşadığı bilinen Erdal Gülay da Zonguldak İl Başkanı olması ile birlikte seçim sürecinin ne şekilde olacağını değerlendirdi.

Erdal Gülay da Z HABER’in sorularını yanıtlayarak şu ifadeleri kullandı:
“Biz siyaset ve topluma hizmet adına yola çıkıyoruz. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Öncelik Zonguldak’ta milletvekili değil, milletvekilleri çıkarmak. Kapı kapı gezeceğiz, sokak sokak gezeceğiz.

Sayın Yavuz Erkmen İl Başkanlığı’na aday olmadı, milletvekilliği konusunda farklı düşünceleri var saygı duyuyoruz. İlk hedefim Genel Başkanımız Meral Akşener’in talimatları doğrultusunda teşkilatlarımıza sahip çıkıp, korumak”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }