KDZ EREĞLİ

Ereğli'de fındık bahçelerine suikast! Ağaçları kuruttular!

Kdz. Ereğli’de fındık bahçelerinin bulunduğu alana kilolarca kaya tuzunun gömülmesi tarım alanlarına zarar verdi. Bölge halkı fındıkların kuruduğunu belirterek isyan etti.

Abone Ol

ZHABER (@zhabertv)'in paylaştığı bir gönderi

Kdz. Ereğli Hamzafakıllı ve  Topçalı Mahallesi  ile köylerin tam sınırında  bir kısmı paketlenmiş kaya tuzlarının  tarım alanlarına dökerek üstünün toprak ile kapatıldığı tespit edildi.
Bölücek, Topçalı, Hamzafakıllı bölgesinin Kdz. Ereğli’nin sebze ihtiyacını karşıladığını belirten bölge halkı bahçelerin kuruyacağını ve tarıma ciddi anlamda zarar vereceğini belirterek yetkililere seslendi.
Nehir yatağına yakın bahçesi bulunan Erkan Karataş şimdiden fındık  ağaçlarının bir kısmının kuruduğunu belirterek en ufak taşkında tuzun eriyip daha da yayılacağını ve tarlaların tamamen kuruyacağını ifade etti.
15 gün öncesinde dökülen hafriyat sanılan atıkların altında bulunan üzerinde tuz yazan madenlerin gizlenerek  gömülmesi şüphe ile karşılandı.
Belediye, jandarma ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikayette bulunduklarını belirten bölge halkı kimsenin ilgilenmediğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Çevrecilerin konu ile ilgili suç duyurusunda bulunmak için gerekli çalışmayı başlattığı öğrenildi.
{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }