SİYASET

Ertuğrul; "Bölgede yatırım yapılacaksa o bölgede yaşayan insanların onayı alınmalıdır"

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Devrek ve Alaplı’da Mavera maden şirketinin altın aramasına verilen izne tepki gösterdi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Devrek ve Alaplı’da Mavera maden şirketinin altın aramasına verilen izne tepki gösterdi. Ertuğrul; “Vali’nin 'Kimseye sormak zorunda değiliz' sözleri yanlıştır. Bir bölgede yatırım yapılacaksa, o bölgede yaşayan insanların onayı alınmalıdır” dedi.

Ertuğrul’un açıklaması şu şekilde:

“Bölgemizde kirli sanayinin yoğun olduğu yerlerde, ormanlık alanlara ve içme suyu kaynaklarına zarar verecek sanayi tesislerinin kurulmasını istemiyoruz. Vali’nin 'Kimseye sormak zorunda değiliz' sözleri yanlıştır. Bir bölgede yatırım yapılacaksa, o bölgede yaşayan insanların onayı alınmalıdır. Dolayısıyla onların bilgilendirilmesi ve onayının alınması gerekmektedir.  Vatandaşlar, hukukun kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak buna karşı çıkabilir.

“HALKIN BU MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ”

ÇED süreçleri de bunu zorunlu kılıyor. Çevre mücadelesinin başarıya ulaşmasının yolu, o bölgedeki halkın bu mücadeleyi sahiplenmesinden geçer. Biz de halkın bu mücadelesinin yanındayız ve onlara her türlü hukuki desteği sağlayacağız."

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }