GÜNDEM

Ertuğrul; "Zonguldak’ın da Düzce’nin de artık kaybedecek tek bir ağacı dahi yok"

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Alaplı ve Devrek’te maden arama ruhsatı izinlerini TBMM’de gündeme getirdi. Ertuğrul; “Temiz hava ve ormanlar bizim çocuklarımıza borcumuzdur” dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Alaplı ve Devrek’te maden arama ruhsatı izinlerini TBMM’de gündeme getirdi. Ertuğrul; “Bu şirketler arkalarında ne bıraktıklarına değil ceplerine girene bakıyor. Ama biz burada yaşıyoruz. Zonguldak’ın da Düzce’nin de artık kaybedecek tek bir ağacı dahi yok” dedi.

Ertuğrul’un açıklaması şu şekilde:

“Alaplı Fındıklı Köyü, Devrek Ahmetoğlu Köyü ve Düzce Akçakoca Kaplandede Dağı’nda şirketlere maden arama ruhsatı verildi.

Geçtiğimiz hafta geçimini fındık, kestane yetiştirerek ve bal üreterek sağlayan halkımız doğa katliamcılarına izin vermeyeceklerini bir diz protesto ile haykırdı. Bizler de destek olmak için ve seslerini duyurmak için oradaydık.

Her tarafı yemyeşil Karadeniz ormanları adeta talan ediliyor. Bu şirketler arkalarında ne bıraktıklarına değil ceplerine girene bakıyor. Ama biz burada yaşıyoruz. Zonguldak’ın da Düzce’nin de artık kaybedecek tek bir ağacı dahi yok. Temiz hava ve ormanlar bizim çocuklarımıza borcumuzdur.

Çocuklarımıza siyanürlü su içiremeyeceksiniz. Bizim altınımız temiz sudur, temiz havadır, ağaçlarımız, fındığımız balımızdır. Halkımızın mücadelesinde sonuna kadar yanlarındayız.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }