SİYASET

Eşref; "Yaptığım hizmetlerin bedeli olan bir günlük infazı şeref madalyası olarak taşıyacağım"

Belediye başkanlığı döneminde görevi ihmal suçu nedeniyle tutuklanmasının ardından serbest bırakılan Eski Zonguldak İl Başkanı İsmail Eşref, sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Eski Zonguldak İl Başkanı İsmail Eşref, belediye başkanlığı döneminde görevi ihmal suçu nedeniyle tutuklanmasının ardından serbest bırakılmıştı. Eşref, sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eşref; “Cesaret ile hizmet verildiğinde mahkemeler ile karşılaşılabiliyor. Yaptığım hizmetlerin bedeli olan bu bir günlük infazı şeref madalyası olarak taşıyacağım” ifadelerini kullandı.

Eşref’in konu ile ilgili sosyal medya hesabındaki paylaşımı şu şekilde:

"Hakkımda mahkemenin verdiği kararın basın kuruluşları tarafından yanlış ve yanıltıcı bir şekilde aktarılması nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duydum. Sulh Hukuk Mahkemesi, benim de dahil olduğum 3 Belediye Başkanı, İmar Müdürü ve bürokratlar hakkında, sahildeki kafelerin yıkılmaması nedeniyle 5 aylık ceza hükmün açıklanması ileri tarihe ertelenerek bu tarihe kadar başka bir ceza alınmadığında verilen cezanın uygulanmamasına hükmedilmiştir.

“KENDİM TESLİM OLDUM”

Bu davanın sonuçlanmasının üçüncü yılında paraya çevrilmiş başka bir dosyadan ceza alınca bu cezası ertelenmiş davanın hükmü açıklanıp infazın uygulanması tarafıma tebliğ edilmiştir. Açık infaz kurumuna müracaat ederek kendim teslim oldum. Belli cezalarda 3 yıla kadar hükmedilen davaların infazı ceza infaz kurumuna girdi çıktı yapılarak uygulandığından Pazar günü akşam girip Salı günü öğleden sonra tahliye oldum.

PAZARYERİNİN ÇÖKMESİ İLE İLGİLİ DAVANIN HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR”

Pazartesi tam bir gün kaldığım infaz kurumunda çok iyi şartlarda misafir edildim. Pazaryerinin çökmesi ile ilgili davanın bu infaz ile hiçbir ilgisi yoktur. ‘Tutuklandı’ başlığı ile verilen haberler olayın etkisini arttırmak için kullanılan bir yöntemdir. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünü ve 3 dönem Belediye Başkanlığını yüzümün akıyla yaptım. Cesaret ile hizmet verildiğinde mahkemeler ile karşılaşılabiliyor. Yaptığım hizmetlerin bedeli olan bu bir günlük infazı şeref madalyası olarak taşıyacağım.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }