Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler kadın kolları kongresinde yaşanan gerginlik ve genel merkeze gönderilen dilekçe ile ilgili  Z HABER’de yayınlanan haber sonrası soruları yanıtladı.

Yusuf Ziya Yılmaz Zonguldak'a geliyor! Yusuf Ziya Yılmaz Zonguldak'a geliyor!

Kongrede yaşanan gerginlik sonrası polis çağırdığı, seçimin iptalini istediği ve dilekçede belirtildiği gibi “Özgür Özel tanımam, Aylin Nazlı Aka tanımam Merve Kır tanımam” ifadelerini kullandığı iddia edilen İlçe Başkanı Fahri Diler "Seçimin iptalini istedim." dedi.

“Özgür Özel’i tanımam” dediği iddia edilen Fahri Diler fotoğraf paylaştı! “Özgür Özel’i tanımam” dediği iddia edilen Fahri Diler fotoğraf paylaştı!

Üyelerin genel merkeze yolladığı dilekçe ve yaşanan olaylar hakkında Z HABER’in sorularını yanıtlayan Fahri Diler şu ifadeleri kullandı:
“Ben aptal mıyım? Genel Başkanım için öyle bir şey diyeyim. Ben Özgür Özel’i kongrede ilk destekleyen ilçe başkanlarından biriyim. Bu kadın kolları seçimlerine karışmadım. Herkes geldi oyunu kullandı gitti. O onu dedi bu bunu dedi olayı değil. Seçimi iptal ettirmek için polis çağırdı denilmiş. Olay çıkacaktı gerginlik çıkıyordu. Mecburen polis geldi. Partiye üye olmayanların yönetimde olması konusunda da usulsüzlük varsa seçim iptal olsun. O, parti genel merkezimizin MYK’mızın takdirine bağlı. O karara saygı duymak zorundayız.

DİLEKÇE YAZMAK KOLAY! MESELE İSPAT ETMEK!

Seçim esnasında gerginlik olduğunda Merve Kır’ı söylediler Aylin Nazlıaka’yı söylediler bağırmalar çağırmalar. Özgür Özel’i tanımam, onu tanımam bunu tanımam demedim. Özgür Özel’in konu ile alakası yok zaten. Olur mu öyle şey. Bu dilekçeyi yazmak bir şey değil. Önce onu ispat edecekler.

SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEDİM!

Zaten Çaycuma küçük bir ilçe. Hava sıcak. Küçücük bir yere doldurdular milleti. Gerginlik de çıkınca ben dedim ki iptal edelim. Bir hafta sonra Seka Sosyal Tesislerinde serinde yeniden seçim yapalım dedim. Kabul etmediler. Ben orada kavga mı çıkarttırayım.

MESELE KADIN KOLLARI DEĞİL

Ben 65 yaşındayım. Çocukluğumdan beri de bu partinin içindeyim. Parti terbiyesini bilirim. Ben başarılı bir başkanım. Bu mesele kadın kolları meselesi değil. Öyle karalama ile olacak iş değil. Seçim zamanı gelirsin aday olursun. Kazanırsan oturursun oraya. Alicengiz oyunlarına gerek yok. Ben Alzheimer olmadım. Deli olmadım. Ne söylediğimi biliyorum. Ben partimi koruyan bir adamım. Ben orada kaos yaratmak istemem. Ereğli’de ne oldu? Burada da aynısı olacaktı. O oldu bu oldu demeye gerek yok. Kadın kolları seçimlerine benim müdahale durumum yok. Kazananı tebrik ederiz. Birlikte çalışmaya devam ederiz.”

Editör: U. G.