Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen öldü. Terör örgütü liderinin ölüm haberini, FETÖ'nün yayın organları duyurdu. Gülen'in ölümünü, örgüt üyelerinin yanı sıra, terörist elebaşının yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesabı üzerinden doğruladı.

Zonguldaklı gençler ormanları temizlemek için seferber oldu! Zonguldaklı gençler ormanları temizlemek için seferber oldu!

FETÖ'nün yaygın organının X (Twitter) hesabından yapılan paylaşımda, Gülen'in 20 Ekim'de öldüğü belirtildi. Sosyal medya hesabı X’te yapılan açıklamada "Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

FETHULLAH GÜLEN KİMDİR?

Fethullah Gülen, 1999 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyordu. 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimini planlayan Gülen'e "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs", "devletin güvenliği açısından gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla elde etme", "Cumhurbaşkanına suikast girişimi", "dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik", "sınav sorularının çalınması", "usulsüz dinleme", "mal varlığı değerlerini aklama" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi ciddi suçlamalar yöneltildi.

Editör: Şeyma Kaya