Açıklanan çay alım fiyatlarının üreticinin maliyetini bile karşılamaması fındık üreticilerini de endişelendiriyor. Fındık üreticisinin emeğinin gözetilmesini isteyen CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, artan maliyetler karşısında fındığın en az 200 lira olması gerektiğini söyleyerek düşük fiyatlara tepki gösterdi.

Ordu ve Giresun başta olmak üzere Zonguldak, Düzce, Samsun, Sinop gibi birçok ilde fındık üreticileri fiyatlardan şikayetçi. Fındığın maliyetine gittiğini belirten birçok üretici fındığa gerçek değerinin verilmesini istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de, fındık fiyatlarındaki adaletsizliği gündeme getirerek tepki gösterdi.

Bunu da gördük! Zonguldak'ta mezar taşlarını çaldılar! Bunu da gördük! Zonguldak'ta mezar taşlarını çaldılar!

Taban fiyatının 200 lira olması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Suiçmez, “Fındık üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmesi ve artan maliyetler karşısında zarar etmemeleri için fındık taban fiyatının destekleme bedeli hariç en az 200 TL olarak açıklanması gerekmektedir. Bu fiyat, sektördeki tüm paydaşların menfaatine olacak ve tarım sektörünün sürdürülebilirliğini güvence altına alacaktır. Fındık üreticilerimizin alın terine saygı göstermek ve onların yanında olduğumuzu belirtmek adına, yetkilileri bu konuda derhal adım atmaya çağırıyorum. Fındık üreticilerimizin haklarını savunmak ve onların yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim.” dedi.