Harmankaya Şehrin merkezine çok yakın bir doğa harikası olup ilkbahar itibariyle doğa severlerin uğrak yeri olmuştur. Harmankaya Şelalelerini keşfetmenin heyecanını yaşarken, aynı zamanda ruhunuzu dinlendirme şansına sahipsiniz.
Gökgöl Mağarası Zonguldak merkezde yer alan Gökgöl Mağarası, 3350 metrelik uzunluğuyla şehrin en uzun 2. Türkiye’nin ise 10. en uzun mağarası. Mağaranın içinde kalkerli ve kireçli yapının yer altı suları ile şekillenmesiyle ortaya çıkan travertenler, dikitler ve ve sarkıtlar yer alıyor. Gökgöl Mağarası, doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.
Kurtuluş Savaşı'nda önemli görevler üstlenen Alemdar Gemisi, hizmetlerini turizme katkısıyla sürdürüyor.
1982 yılında sökülen geminin yerine, Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği önderliğinde, 2007'de ilçedeki 4 tersanede orijinaliyle aynı ölçülerde yapılarak 2008'de müze olarak ziyarete açılan gemi, Kurtuluş Savaşı'nın "tek silahsız kurtarma gemisi" olması dolayısıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Yaz aylarında hem yöre halkı hem de turistler tarafından yoğun ilgi gören Zonguldak plajları, Karadeniz’de denize girilecek en güzel plajlar arasında üst sıralarda yer alıyor. Zonguldak, 80 kilometrelik kıyı şeridiyle birçok doğal kumsal ve plaja sahip. Siz de denizden uzak kalamayanlardansanız bu huzur dolu atmosfer size çok iyi gelecek. Kumsallar yaz aylarında hem yöre halkı tarafından hem de ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor.
Filyos
Alaplı
Mevreke
Ereğli
Armutçuk
Kireçlik
Ilıksu
Değirmenağzı
Karakum
Kapuz
Uzunkum
Hisararası
Göbü
Türkali
Sazköy
Doğada vakit geçirmeyi sevenlerin tertemiz havada uzunca yürüyüş yapacağı Çitdere Tabiat Koruma Alanı, Zonguldak’ta piknik yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Ağaç türlerine meraklıysanız, Zonguldak’ın yeşilinin kaynağı olan Istranca meşesinin en nadide örneklerini burada görebilirsiniz.
Türkiye’de Mağara turizminin en çok geliştiği yöre Karadeniz ve mağara sayısı bakımından en şanslı illerden biri de Zonguldak… Çaycuma’ya bağlı Çayır Köyü’nde yer alan Su Mağarası, cezbedici doğal güzelliğiyle görenlerin hafızalarına kazınıyor. Mağaranın ağız bölümündeki gölcüklerde yetiştirilen alabalıkların çeşitli hastalıklara iyi geldiği rivayet ediliyor.
z.Ereğli Müzesi, Halil Paşa Konağı olarak bilinen zemin + 3 katlı, orta sofalı plan tipinde ve kagir olan bir yapı içinde hizmet vermektedir. Halil Paşa Konağı 19. yüzyıl sonlarında (tahminen 1870’li yıllar) Padişah 2. Abdülhamit döneminde sancak beyi (mirimiran) olan Halil Paşa Karamahmutoğlu tarafından yaptırılmıştır. Bozhane Yalı caddesi üzerinde, eski bir kilisenin temeli üzerine inşa edilen konakta, Roma dönemine ait binalardan toplanan antik spoli malzemeler şapolyen (devşirme) olarak özellikle cephe süslemesinde kullanılmıştır.
Kara elmasın yerin altından çıkarılıp nasıl işlendiğini, kömür madenlerinin nasıl işlediğini adım adım öğrenebileceğiniz Zonguldak Maden Müzesi, şehrin en ilgi çekici turistik noktalarından biri. Sergi salonlarının yanı sıra toplantı salonlarının da yer aldığı müze,doğa tarihive teknoloji meraklıları için görülemeye değer.
Zonguldak’ın simgeleri arasında yer alan Filyok Kalesi, Milattan Önce 3. yüzyılda ticari gemileri gözetlemek için yapılmış. Tarihin farklı dönemlerinde Cenevizlilerin, Bizanslıların ve Romalıların hakim olduğu Filyos’ta bulunan kale kompleksinde; su kemerleri, yeraltı şehri, açık hava tiyatrosu gibi önemli tarihi kalıntılar da yer alıyor.
Madencioğlu Şelalesi Zonguldak’ın Devrek ilçesinden yaklaşık 30 dakikalık mesafede yer almaktadır. Aynı dere üzerinde 3 şelaleden oluşmaktadır. Etrafı yer yer kayalık, yer yer ağaçlarla kaplı olan deredeki şelaleler, doğaseverler tarafından ilgi görmektedir.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te ZHaber Zonguldak Haber Son Dakika Haberleri sitemize
abone olun.