Kdz. Ereğli’de otomobil ticari taksiye çarptı! Yaralılar var! Kdz. Ereğli’de otomobil ticari taksiye çarptı! Yaralılar var!

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, 23 Eylül tarihinde yaşanan kuvvetli yağışla birlikte Çaylıoğlu Köyü’nde yıkılan geçici köprüyü yerinde inceledi. Kocamanoğlu; “Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı olarak geçtiğimiz temmuz ayında yetkilileri uyardık. Bölgemiz Türkiye geneline göre zaten bol yağış alan bir bölge; bu yüzden bu yapımın başlamasını mevsimsel olarak yanlış bulduğumuzu ifade ettik. Sonbahara girdik. Umut ederiz ki bir defa daha bu servis yolu yıkılmaz” dedi.

Kocamanoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“ÇÖZÜM KÖPRÜSÜ DEĞİL AŞIKLAR KÖPRÜSÜ

19 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen ve bölgemizdeki birçok yerleşim birimini olumsuz etkileyen şiddetli rüzgâr ve sel felaketinde, Karadeniz Ereğli'miz gibi, ilçeye bağlı birçok mahalle ve köyde de önemli hasarlar meydana gelmiş ve çok sayıda vatandaşımız yardım eline muhtaç duruma düşmüştü.

O doğal afette Çaylıoğlu köyünün iki tarafını birbirine bağlayan köprü de ağır hasarla kullanılamaz hale gelmişti. Bizim de gayretlerimizle birlikte köy halkı, ulaşımları için büyük öneme haiz olan bu köprünün bir an önce yapılması için istekte bulunmuştu. Değerli kamuoyunun da hatırlayacağı gibi, bu köprüyle ilgili son açıklamamızı yaklaşık iki ay kadar önce yapmış; köprünün yıkılmasından sonra başlatılan yeni köprü yapım süreci içinde, servis yolunun da gelişigüzel yapıldığını, en ufak bir su yükselmesinde bu servis yolunun darmadağın olacağını dile getirmiştik. 23 Eylül 2024 tarihinde de korktuğumuz olay meydana geldi. Şiddetli yağmur sonrası servis yolu darmadağın oldu. Köyde yaşayan vatandaşların bir bölümü ekmeğe, okula erişemiyor, bir kısmı da sağlık ocağına ve karakola ulaşamıyor. Yetkililerce, yıkılan servis yolu, öncesine göre biraz daha derli toplu olarak yapılıp bir gün içinde yolun ulaşıma açılacağı konusunda bilgi verildi.

Vatandaşlarımız iyi bilsin ki, yaptığımız incelemeler neticesinde vardığımız sonuç, yapılan servis yolunun da daha az şiddetli bir yağmurda yine çökecek olduğu gerçeğidir.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı olarak geçtiğimiz temmuz ayında yetkilileri uyardık. Bölgemiz Türkiye geneline göre zaten bol yağış alan bir bölge; bu yüzden bu yapımın başlamasını mevsimsel olarak yanlış bulduğumuzu ifade ettik. Sonbahara girdik. Umut ederiz ki bir defa daha bu servis yolu yıkılmaz.

*

Biz, bölge insanımızla birlikte, yapımını beklediğimiz bu Güneşli köprüsüne de "Çözüm Köprüsü" değil "Aşıklar Köprüsü" adını verdik. Bu ad, Güneşli köyündeki vatandaşlarımızın, yani yöre halkının köprüye taktığı isim. Sebebi de bu köprü daha önce asma köprü olmasına rağmen tek bir aracın (otomobil ve pat pat diye tabir edilen tarım aracı) geçebildiği bir köprü olmasına rağmen şu anda yöre halkı bu körünün üzerinden cenazesini bile geçiremez durumda olduğundandır. Sadece tek bir yayanın geçişinde kullanılacak durumdadır. Bu durumda dahi ışıklandırma olmadığı için gece bile yaya kullanımında tehlike arz ettiği bölgede yaşayan vatandaşlarımızın dile getirdiği eksiklikler arasındadır. Aşıklar Köprüsü diye yörede yaşayan halkımızın adeta dalga geçtiği bu köprünün olduğu yerde Güneşli halkı karşıdan karşıya geçmek için yıllarca asma köprü kullanılıyordu. Kasım 2023’le birlikte bu asma köprü de zarar gördü. Zarar gören asma köprünün yerine acele bir gayretle yeni, betonarme üzerine çelik konstrüksiyondan imal edilen köprü yapıldı. Ancak eski asma köprüden daha rahat geçilebiliyordu; bu yeni köprüden iki kişi yaya yan yana geçemiyor. Buna rağmen yetkililer eski köprüyü yıkarken yeni köprünün eskisinden daha geniş olacağını dile getirmişlerdi. Vatandaşa bunun sözünü vermişlerdi. Bize göre harcanan emek ve kaynağa rağmen yöre halkının memnun olmadığı hatta amaçlarına uygun olarak kullanamayacağı bir yapı ortaya çıkarıldı. Bu, düpedüz ve kelimenin en basit anlamıyla vatandaşla dalga geçmektir. Vatandaşın isteklerini yok kabul etmek, hiçe saymaktır.

Şu gerçek iyi bilinmelidir ki Ereğli köylüsü, seçimden seçime ziyaret edilerek yerine getirilemeyecek sözler verilen, buna rağmen, insanımızın devlet eline en ihtiyaç duyduğu anlarda hakir görülen bir kitle değildir. İktidar partisinin Zonguldak ve Ereğli'deki tüm yetkililerini bu gerçeği hatırlamaya davet ediyor, Güneşli halkının yaşamak zorunda bırakıldığı bu eksiklik ve yanlışların giderileceği güne kadar halkın sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Editör: Şeyma Kaya