SİYASET

Genel Başkan adayı Merve Kır'dan önemli açıklamalar!

Cumhuriyet Halk Partisi eski Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na aday oldu. Kongrede konuşan Kır; "Kadın hareketinin ışığını Zonguldak'tan yaktık. Ve Zonguldak'tan başlatıyoruz" dedi.

Abone Ol

ZHABER (@zhabertv)'in paylaştığı bir gönderi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na aday oldu. Kır kongre konuşmasında; “Bu yenilenme, kadın hareketinin ışığını Zonguldak'tan yaktık. Ve Zonguldak'tan başlatıyoruz” dedi.

Kır’ın konuşması şu şekilde:

"2015'in sonlarında İl Kadın Kolları Başkanı olarak göreve seçilmiştim. 8 sene aralıksız İl Kadın Kolu Başkanlığı yaptım. O arada her iki seçimde de milletvekili adayı oldum. Sonrasında Kadın Kolları Genel Merkez Yönetim Kurulu'na seçildim, 4 senedir halen daha aktif  olarak görevim devam ediyor. Ben aslında kendimi bildim bileli kadın mücadelesinin içindeyim. Ben Kadın Kolu Genel Başkanlığı'na aday oldum. Çünkü tabandan gelen, yani partinin tüm kademelerde görev yapmış bir arkadaşınız olarak kadınların ve kadın kollarının tüm sıkıntılarını birebir yaşadık."

“DİRENİŞ ZONGULDAK'TA BAŞLADI”

Zonguldak'ı arkanıza aldığınız zaman başaramayacağımız hiçbir şey yok. Biz bunu tarihte de gördük. Türkiye'de en büyük işçi eylemine Zonguldak ev sahipliği yapmıştır. Direniş Zonguldak'ta başladı. Biz de bu yenilenme, kadın hareketinin ışığını Zonguldak'tan yaktık. Ve Zonguldak'tan başlatıyoruz."

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }