Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir bir dizi ziyarette bulunmak amacı ile Essen’de Zonguldaklılar ile buluştu. Essen Uyum Meclisi Başkanı Muhammet BALABAN ve Zonguldaklılar ile buluşan Metin Demir ırkçı söylemlere karşı Zonguldaklıların birlikte karşı duruş sergilemesini sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.

Metin Demir sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Avrupa ve Almanya genelinde üzülerek takip ettiğimiz ayrımcı ve ırkçı yükseliş, çeşitliliğin ve hoşgörünün başkenti sayılabilecek Essen şehrinde provokatif bir girişimde bulunuyor maalesef.

Zonguldak Belediye Başkanı ve yardımcıları eğitimden geçiyor Zonguldak Belediye Başkanı ve yardımcıları eğitimden geçiyor

Hemşehrimiz Essen Uyum Meclisi Başkanı Muhammet BALABAN başta olmak üzere kıymetli Zonguldaklı hemşehrilerimizin de içinde olduğu kalabalık bir grubun, medeni bir karşı duruş gösteriyor olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Ekonomik işbirliğini geliştirme anlaşması imza aşamasında olduğumuz Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Thomas Kufen’i de ırkçılığa bu karşı duruşu destekleyen tavır almasıdan dolayı kutluyoruz.

Esen bölgesinin bu saygıdeğer duruşu, bölgelerimizin sosyal ve ekonomik olarak yakınlaşması için gösterdiğimiz gayretlerin ne kadar isabetli olduğunun da bir göstergesidir.

Tüm kalbimizle yanlarındayız….”