Zonguldakspor Teknik Direktörü Can Güven, 1-0 kazandıkları Turgutluspor galibiyeti hakkında açıklamada bulundu. İlk yarı istedikleri takım oyununu oynayamadıklarını belirten Güven, İkinci yarıda oyuncularının üzerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirerek kazandıklarını söyledi.

"KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Zonguldakspor 3 puanı tek golle aldı! Zonguldakspor 3 puanı tek golle aldı!

Turgutluspor karşısında alınan galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirten Güven: “İlk yarıda istediğimiz takım oyunu yoktu. İyi de hazırlanmıştık iyi de motiveydik ama bazen istediğimizi biraz daha acele biraz daha geçiş toplarını alamamamız bizi birazcık etkiledi ön alan baskılarında o da rakibi oyuna ortak ettik.

İkinci yarı oyuncularım üzerlerine düşen görevi sorumlulukları yerine getirdiler. Bizleri coşkulu baskılı tempolu bir oyuna rakibi boğduk üzerine de penaltıyı aldık golümüzü attık ve maçı bitirdik. Yine ikinci golü bulacağımız 1-2 net pozisyonumuz oldu onları da değerlendiremedik. Önemli olan kazanmak. Kazandığımız için mutluyuz. Bu tip yollarda 1-0'lar çok değerlidir." dedi.

"4. GRUP ZOR BİR GRUP"

Ayrıca 3. Lig 4. Grup’un zor bir grup olduğunu belirten Güven: “Lig kolay bir lig değil. Baktığımız zaman zor bir gruptayız. Birbirine denk takımlar var, çok dev bütçeli takımlar büyük puanlar kaybediyorlar. Biz sezon başına bu kadar büyük bütçelerle ve zamanında başlayamadık. Zaman zaman aksaklıklarımızın olması istenilen verimi yakalamamamızın altında belirli sebeplerimiz var. Özellikle sezona başladığımız kadroda ciddi fireler verdik bunlarda bizim oyun planımızda etkili oluyor. Tam oyuncu takımla beraber oynamaya alışıyor, başlıyor akabinde sakatlık oluşuyor. Net 11’lerle çıkamadık devamlı 11’lerimiz sürekli değişmek durumunda kaldı. Kontenjan olayı da var. 2 tane kontenjan oynatma zorunluluğumuz da var tabi bunlar kadro yaparken bizleri zorluyor ama biz mücadelemize devam ediyoruz. Galibiyeti bütün şehrimize armağan ediyoruz.” dedi.

Editör: Tuğçe Atalar