Zonguldak’ın uzun yıllardır büyük sorunu olan mülkiyet sorunu kademe kademe çözüme kavuşuyor. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı mülkiyet sorunu ile ilgili son gelişmeleri duyurdu.

Avcı 54 bin hak sahibinin belirlendiğini belirterek sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:
“Zonguldak’ımızda bir dönem kangren haline gelmiş mülkiyet sorununu çözmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda; 582 adet köy ve mahallenin yüzde 49,66’lık kısmına isabet eden 289 adet köy ve mahallesinde kadastro çalışmaları arasında tamamlanmış, orman haritaları yönüyle problemi çözülen Çatalağzı beldesindeki Kırımsa mahallesinde kadastro çalışmaları, problemin çözülmesi akabinde 2023 yılında başlanıp kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımız tapularına kavuşturulmuştur. Kadastro kanunu kapsamında 2/B arazisi olarak Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin 31.12.2011 tarihinden önce olmak üzere kullanıcıları, yani hak sahipleri tespit etmek amacıyla arazilerin fiili kullanım durumlarına göre ölçüleri yapılarak kadastro yapılmaya 2012 yılı ocak ayı itibariyle başlanmış, bu kapsamda ilimiz genelin de yaklaşık 30 bin parsel tescil edilerek bu parsellere 54 bin hak sahibi belirlenmiştir. Taşınmazların da hak sahiplerine satış işlemleri Milli Emlak Müdürlüğü’nce peyderpey yapılmaya devam etmektedir.

Madenciler direniyor mücadelemiz  bitmeyecek! Madenciler direniyor mücadelemiz bitmeyecek!

15 BİN ADET PARSELDE MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Hak sahiplerinin belirlenmesinde imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapılara uygulanacak bazı işlemler ve imar kanununun bir maddesinin değiştirilmesi hakkında kanun kapsamında verilen ‘Tapu Tahsis Belgeleri’ de göz önünde bulundurularak çalışmalar yapılmıştır. İlimizde bu kapsamda çalışmalara 2017 yılında başlanmış, yaklaşık 15 bin adet parsel üretilmiş, bu parsellerle belirlenen hak sahiplerinin mülkiyet sorunu çözülmüştür. Taşınmazların hak sahiplerine satış işlemleri, Milli Emlak Müdürlüğünce peyderpeyi yapılmaya devam etmektedir. AK Parti iktidarında ülkemiz genelinde olduğu gibi Zonguldak’ımızda da kadastro çalışmalarında önemli atılımlar yapan hükümetimiz, bu konuda vatandaşlarımızın yüreklerine su serperek kanayan yaraya parmak basmıştır.

TEKNOLOJİK GELİŞMELERE GÖRE KADASTRAL HARİTALAR YENİLENDİ

2011 yılı sonrasında ilgili kanun gereği kadastro güncelleşme çalışmaları yapılarak geçmişte yapılan hataları giderip mevcut teknolojiye ve dünya standartlarına uygun olarak kadastral haritalar yenilenmiş. İlimizdeki 700 bin adet parselin içinde bu kapsamda çalışma ihtiyacı bulunan 170 bin adet parselde tek tek zeminde ölçü ve değerlendirmeleri yapılarak uydu ve hava fotoğraflarından da yararlanmak suretiyle kadastro haritalarının tekrar düzenlenmesi ve tapu sicilinde gerekli düzeltmelerin yapılması sağlanmıştır. Bu sayede ilimiz genelindeki parsellerin tamamına ait kadastro haritaları ve koordinatları güncel teknolojiye uygun hale getirilmiştir. İlimizde kangren haline gelmiş mülkiyet surunu bu çalışmalarla çok büyük ölçüde giderilmiş olup hukuki nedenler ve geçmişten kaynaklı teknik sorunlar sebebiyle çalışmaları yapılamayan sahalarda çözüme yönelik çalışmalar hummalı devam etmektedir. Zonguldak’ımızda kadastro çalışmaları hemen hemen tamamlandı, kangren haline gelmiş mülkiyet sorunu çok büyük ölçüde giderilmiştir. İfade etmeliyim ki ülkemiz genelinde sorunsuz illerden biriyiz.

Gayemiz; Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Zonguldaklı hemşehrilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturarak hizmet etmektir.  Her şey Zonguldak için"