Alaplı İlçe Başkanı Bayram Bozkurt istifa etti! Alaplı İlçe Başkanı Bayram Bozkurt istifa etti!
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof Dr İsmail Hakkı Özölçer ZBEÜ Eğitim ve araştırma hastanesi için yapımı devam eden poliklinik binasının bütçesinden kesinti olduğunu ancak süreci olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı. Rektör Özölçer; "Poliklinik binasını Zonguldak'a kazandırmadan gitmeyeceğim" dedi.
Özölçer'in açıklaması şu şekilde:
“Personel gideri hariç yaklaşık yüzde 10 civarında bir kesintimiz var. Yani bazısı bakım onarımdan kesiliyor, makine teçhizat alımlarınızdan kesiliyor. Biz iki senedir iyi çalışıyoruz. İyi paralar aldık. Iyi paralar alıp bayağı harcadık. Daha önceki seneler biraz az harcanmış. 13  kampüsümüz var hepsini ayakta tutmak çok zor. Başlayan poliklinik inşaatı ve eczacılık fakültesinden inşaatımızdan çok az 3 milyon civarında bir ödenek kestiler. Çok önemli değil. İnşallah gerisini alacağız.  Biz kontrol ediyoruz işlemleri zamanda tamamlayacağız. Polikliniği İnşallah Zonguldak'a kazandırmadan buradan gitmek istemiyorum.
25 yıllık hastane bazı geri kalmışlıkları var. Otelcilik hizmetlerinde. Tedavi hizmetinde eksik yok.  Fakat otelcilik kısmında dört kişilik oda var. Hasta onu beğenmiyor. Ama 613 yatağımız var. Poliklinikler de çok güzel olacak. Orayı son derece modern yapacağız. Hastalarımız çoğunlukla  o binay görecek. Hastane binası daha sakin olacak. İnşallah yoğun bakım ve ameliyathane sayımızı arttıracağız. Yoğun bakımımız yüzde yüz dolu. Yani bir hasta çıkıyor, diğeri giriyor. Boş yer yok. Hastanede yüzde yüz doğruluk çalışıyor. Yüzde elli, altmış, yetmişlerde çalışıyor. Yataklar şu anda hastanede de yatacak yer yok"
Editör: Şeyma Kaya