Sinan Engin yine Kömürspor’un hakkını savundu! Sinan Engin yine Kömürspor’un hakkını savundu!
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde, Çocuk Onkoloji Servisi ve Kent Konseyi iş birliğinde onkoloji bölümünde tedavi gören çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması gerçekleştirildi. Şebnem Kargı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hande Aydemir, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Burak Bahadır, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, akademik ve idari personel ile çocuklar ve aileleri katıldı.
Saygı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlik, protokol konuşmalarıyla devam etti. Çocuk Onkoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nazmiye Yüksek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hem ülkenin kurtuluşu hem de ülkenin geleceği olan çocuklara armağan edilmesine dikkat çekerek etkinlik vesilesiyle çocukların ve ailelerinin keyifli bir vakit geçirmelerini diledi.
 Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge ise 23 Nisan coşkusunu onkoloji servisindeki çocuklarla birlikte yaşamanın anlamına dikkat çekerek tüm çocukların ve ailelerinin, milli mücadelenin sembolü olan 23 Nisan’ın da coşkusuyla güzel vakitler geçirmesini arzuladığını ifade etti.
ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer konuşmasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Milli Mücadelenin, bir milletin kendi iradesiyle kendi bağımsızlık ve istiklalini elde edebilmesi için arz ettiği önemin yanında, milletin geleceği olan çocuklara da bahşedilmesinin altını çizdi. Mutlu ve müreffeh bir ülkenin, çocuklarına verdiği değerle ölçülebileceğini belirten Rektör Özölçer, çocuklara çok daha güzel koşullarda yaşayabilecekleri bir ülke bırakmanın sorumluluğunda olduklarını ifade etti. Konuşmasının devamında tedavi gören çocukların ailelerine, onların sağlıklarına kavuşabilmeleri için gece gündüz demeden çaba gösteren akademik ve idari personele teşekkürlerini sunan Rektör Özölçer, sözlerini tüm çocuklara şifa dileyip etkinlik kapsamında eğlenceli vakitler geçirmelerini temenni etti.
 Protokol konuşmalarının ardından çocuklara hediye takdiminde bulunan Rektör Özölçer, ardından çocuklarla birlikte pasta kesti. Dumlupınar İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibindeki öğrencilerin sergilediği gösteri ise herkes tarafından büyük beğeni topladı. Oğuzhan Bakır ise çocuklar ve aileleri için konser verdi. Etkinliğin ardından Çocuk Onkoloji Servisi’ni ziyaret eden Rektör Özölçer, burada tedavi gören çocuklar ve aileleriyle sohbet ederek kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Editör: Şeyma Kaya