AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’nun ‘Hüseyin Yıldız’ın varlığı yokluğu belli değil’ açıklamasına, “Kendisi Popstar edası ile sahneleri bırakmadığı için bizi ‘Varlık ve yokluk’ ile eleştiriyor. Vatandaşa dokunmak sahnelerde, mikrofon elde şarkı söyleyerek değil sahada olur. Biz Sayın Zaimoğlu’nu kendi siyasi geleneğimize daha yakın gördüğümüz için daha sert eleştirmek istemedik. Sahne performanslarında kendilerine başarılar dileriz. O Ses Zonguldak yarışması olursa üç evet ile kendisini uğurlarız.” dedi.

Dural; "CHP'li belediyeleri ve halkı cezalandırmaktır" Dural; "CHP'li belediyeleri ve halkı cezalandırmaktır"

Zonguldak’ta yaşanan su kesintisi ve su baskınlarına işaret eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, “Öte yandan CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu köylerde sinek avlayacağına Zonguldak’ın mahallerindeki sinek sorununuz çözsün. CHP belediyeciliğin Zonguldak’ta geldiği nokta budur. Önceki akşam yaşanan su kesintisinden Zonguldak İtfaiyesi Bahçelievler’de vatandaşlara su dağıttı. Vatandaşlarımız itfaiye arabası önünde sıraya girdiler. 2024 yılında Zonguldak’ta yaşanan rezalete bakar mısınız? Osman Zaimoğlu siyasi sataşmalar yapacağına önce bu rezalete bir açıklama getirsin. Erdemli belediyecilik diyerek Zonguldak’ın taş devrine döndürdüklerinin farkında değiller sanırım.” İfadelerini kullandı.

“ZAİMOĞLU BİZİM SİYASİ GELENEĞİMİZE DAHA YAKIN”

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’na cevap veren Başkan Yıldız, “CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şahsımı hedef alarak, “Değerli kardeşimiz AK Parti İlçe Başkanının varlığı, yokluğu belli değil. Yani Zonguldak'ın sorunlarıyla ilgili bir beyanı yok, eylemi yok, duruşu yok. O yüzden haberini de basında pek takip edemedim. Bunları söylemişse; kendisinden şunu istiyorum. Madem böyle büyük büyük cümleler kuruyor. Sen git Sayın Cumhurbaşkanımıza Zonguldak'ın sorunlarını çöz de ondan sonra böyle büyük laflar et." İfadelerini kullanmış. Sayın Zaimoğlu’nun temsil ettiği parti yetkilileri ve partilileri geçmişte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız hizmetleri ‘Belediye başkanı değil kurumlar hizmet yapıyor’ diyerek eleştirmişlerdi. Mesela Muharrem Akdemir döneminden kalan temizlik işleri borcunu Cumhurbaşkanımızın desteği ile kapattık. Bur borç tam 32 Milyon liraydı. O zaman CHP kanadından kimse bize teşekkür etmemişti. Sahil düzenlemesini TOKİ ile yaptık. Çıktılar, “Belediye başkanı değil TOKİ sahili yapıyor” dediler. Sahil düzenlemesi bitti. Şimdi ‘TOKİ yaptı’ dedikleri yere ‘Kent Lokantası’ açıyorlar. Biz bunlara bir şey demiyoruz. Öte yandan Osman Bey benim varlığım ve yokluğumu tartışmış. Biz tabi kendisi gibi gece alemlerinde sahnelerin spot ışıkları altında, mikrofon ile şarkı söylemiyoruz. Bizi takip edemez; Çünkü biz kime dokunduğumuzu, sahada neler yaptığımızı sürekli konuşmuyor, göstermiyoruz. Kendisi Popstar edası ile sahneleri bırakmadığı için bizi ‘Varlık ve yokluk’ ile eleştiriyor. Vatandaşa dokunmak sahnelerde, mikrofon elde şarkı söyleyerek değil sahada olur. Biz Sayın Zaimoğlu’nu kendi siyasi geleneğimize daha yakın gördüğümüz için daha sert eleştirmek istemedik. Sahne performanslarında kendilerine başarılar dileriz. O Ses Zonguldak yarışması olursa üç evet ile kendisini uğurlarız. Siyaseten aynı kulvarda değiliz.” dedi.

ZONGULDAK TAŞ DEVRİNE DÖNDÜ

Zonguldak’ta yaşanan su kesintisi ve su baskınlarına işaret eden Hüseyin Yıldız, “Dünkü yaşanan yağışlar sonrasında CHP merkez ilçe başkanı açıklamalarda bulunmuş. Gene büyük bir talihsizlik örneği gösteren belediye başkanının bu beceriksizliğine geçmiş dönemlere suçlamada bulunarak hedef saptırmaya gayret etmiş. İlçe başkanı hem seçmenine şirin gözükmek hem de belediye başkanlığı koruma içgüdüsü ile gerçekte hiç alakası olmayan açıklamalarda bulunmuş . Şimdi bu ilçe başkanına soralım 5 yıl içinde ak Parti belediyeciliği zamanında o kadar aşırı yağışlar olmasına rağmen kapanan hiç ana yol olmuş mu olmamış mı? Arşivden bir baksın Kadırga gibi bu şehrin ana arterine trafiğe kapatıp sonra da Ömer Selim Alan tarafından belediyeye kazandırılan Kuka ile burayı açmak sonra da geçmiş dönemde görev yapanları suçlamak ucuz siyasetin en basit göstergesidir. İlçe başkanı bilmelidir ki o dönem görev yapan arkadaşlarımız da şu an belediyede görev yapan arkadaşlarımız aynı arkadaşlarımızdır Dün için övdüğü arkadaşlar beş yıl önce görevi devraldığımızdan seçime kadarki dönemde de çalışan  arkadaşlarımız aynı kişilerdir  İlçe başkanı tutarsızlığını bir kez daha kanıtlamıştır. Belediye Başkanlığı makamı ağlama makamı değil hizmet etme makamıdır. Tıkandıkları yerlerde  bizlere ve belediye Başkanımıza  bunları sorarlarsa iyi olur. Vatandaşımızı mağdur edip çıkıp utanmadan geçmiş döneme kabahat bulmasını kamuoyunun ve vatandaşımızın takdirine bırakıyorum. Öte yandan CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu köylerde sinek avlayacağına Zonguldak’ın mahallerindeki sinek sorunu çözsün. CHP belediyeciliğin Zonguldak’ta geldiği nokta budur. Önceki akşam yaşanan su kesintisinden Zonguldak İtfaiyesi Bahçelievler’de vatandaşlara su dağıttı. Vatandaşlarımız itfaiye arabası önünde sıraya girdiler. 2024 yılında Zonguldak’ta yaşanan rezalete bakar mısınız? Osman Zaimoğlu siyasi sataşmalar yapacağına önce bu rezalete bir açıklama getirsin. Erdemli belediyecilik diyerek Zonguldak’ın taş devrine döndürdüklerinin farkında değiller sanırım" ifadelerini kullandı.

Editör: Şeyma Kaya