Şulenur Böyükaslan, Uluslarararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı Şulenur Böyükaslan, Uluslarararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı

TTK’nın özelleştirilmesi ile ilgili süreçte Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan, kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, açıklamaların inandırıcı olmadığını belirtti.
Turhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “En son 9 Temmuz Salı günü Genel Maden İş Sendikası konferans salonunda Zonguldak Platformu adı altında bizim de katıldığımız geniş katılımlı bir basın açıklaması yapıldı. Akabinde AKP İl Başkanı Sayın Mustafa Çağlayan konu ile ilgili bir basın açıklaması yaparak yaşananların halüsinasyon olduğunu, özelleştirme değil de TTK’nın büyümesi yönünde çalışmalar olduğunu ve Enerji Bakanı ile konuyu görüşeceklerini dile getirmişti.”
“Açıklamalar İnandırıcı Değil”
Turhan, Sayın Çağlayan’ın Enerji Bakanı ile görüşme sonrası yaptığı açıklamaların zaman kazanmaya yönelik olduğunu ifade etti. Benzer bir açıklamanın AKP Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı tarafından da yapıldığını belirten Turhan, “Bakanlıkta yapılan toplantıya katılan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil’in ‘Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız bize net bir şekilde duruşunu gösterdi. Ben de kendisine şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum’ demesi dikkat çekicidir,” dedi.
“Şeffaflık ve Netlik Gerekiyor”
TTK’nın geleceği ile ilgili yapılan açıklamaların Zonguldak kamuoyu için yeterli ve inandırıcı olmadığını vurgulayan Turhan, “TTK’nın büyümesi yönündeki çalışmaların neler olduğunu, bu çalışmaların ilimize ve TTK çalışanlarına ne gibi etkilerinin olacağını kamuoyuna şeffaf bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. Yaşananlar gerçekten de halüsinasyon değil ise AKP’li yetkililerin yapacağı açıklama ile TTK’ya bağlı işyerlerinde ve dolayısıyla şehrimizdeki bu belirsizlik ve huzursuzluk ortamına son verilmesi elzemdir,” ifadelerini kullandı.
“Sorular Cevap Bekliyor”
Turhan, şu soruların henüz AKP’li yetkililer tarafından açıklığa kavuşturulmadığını belirtti: “Yıllardır norm kadro ile çalıştırılmayan TTK nasıl büyüyecektir? TTK’da çalışan sayısını artırmadan üretim hedefine nasıl ulaşılacaktır?”
Turhan, 19 KİT’te yapılması düşünülen yönetim kurulu sayısının değiştirilmesi ve bu KİT’lerin Maliye Bakanlığına bağlanmasının nedeninin net bir şekilde Türk kamuoyuna izah edilmesi gerektiğini söyledi. “Enerji Bakanı GMİS Başkanı Hakan Yeşil’e ‘nasıl bir duruş’ göstermiş ki Yeşil ikna olmuş, üstelik teşekkür etmiştir!” diyen Turhan, TTK’nın özelleştirilmesi konusundaki “sis perdesini” doğru ve net açıklamalar yaparak kaldırmak zorunda olduklarını belirtti.
Turhan, yapılan açıklamalardan Zafer Partisi olarak ikna olmadıklarını ve konunun gelişmelerinin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Editör: İnanç Üçüncü