SİYASET

İl Özel İdaresinin işçi alımındaki torpil iddialarına yanıt! "Bazı isimleri not aldık"

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, İl Özel İdaresinin işçi alımında bazı isimlere torpil yapıldığı iddiaları hakkında basın açıklaması yaptı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, İl Özel İdaresinin işçi alımında bazı isimlere torpil yapıldığı iddiaları hakkında basın açıklaması yaptı. Zaimoğlu; “Özellikle işsizlik döneminde insanlar kan ağlıyor. Hakka hukuka, vicdana ve adalete herkes ve liyakate herkes uysun” ifadelerine yer verdi.

Zaimoğlu’nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"İnanmak istemediğimiz, olmasını tasvip etmediğimiz inşallah böyle bir şey yoktur dediğimiz köy hizmetlerine alınacak olan işçi arkadaşlarımızla ilgili torpil iddialarının vicdanen olmayacağını zannediyoruz. Değerli yetkililere duyurumuz olsun. Zonguldak zaten aylardır senelerdir işsizlikte çok yoğun bir şekilde mücadele eden ve bu konuda bitap düşmüş bir şehir. İnsanlardan oluşan büyük bir topluluk. Göç vermiş bir şehir, emeği çalınmış bir şehir. O yüzden inşallah bu yeni alımlarda ilgili böyle bir hataya düşülmez. Biz bu isimleri not aldık. Bunu bekliyoruz. Hatta bu basın toplantısını yapmamızdaki en önemli faktörlerden bir tanesi medyada isimlerin bile yazılması. Yani alınacak kişilerin isim isim yazılması. Hani yapılmamış olan bir mülakatın ve bir alımın öncesinde isimlerin yazılması çok enteresan geliyor. Ana muhalefet partisi olarak malumunuz 10 tane şoför, 7 tane operatör, bir laborant bir inşaat, 11 beden işçisi alındı bize. Bizim talebimiz şu; net ifadelerle söyleyeyim arkadaşlar. Özellikle işsizlik döneminde insanlar kan ağlıyor. Hakka hukuka, vicdana ve adalete herkes ve liyakate herkes uysun.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }