Ali Bektaş Z HABER'e konuştu! "Belediyeyi hep borçlu aldım ama dert yanmadım" Ali Bektaş Z HABER'e konuştu! "Belediyeyi hep borçlu aldım ama dert yanmadım"
Zonguldak Kozlu’da bulunan bölgenin en güzel plajlarından Ilıksu Plajı’nda yenileştirme çalışmaları beğeni alırken yeni dönemdeki uygulamalar başlamadan tepki almaya başladı.
Z HABER’in gündeme getirdiği gelişme sonrası uygulama Altuğ Dökmeci’nin partisi CHP içinde de tartışma başlattı.
Ak Partili Ali Bektaş karşısında seçimi kazanarak başkan seçilen Altuğ Dökmeci’nin sel sonrası harap durumdaki plajda düzenlemeleri takdir kazanırken, plajın işletmeciye devredildiği iddiaları tepki çekmişti. Bahse konu kişinin üçüncü kişi olarak bir işletmeci değil Başkan Altuğ Dökmeci’nin seçim kampanyası boyunca yanında olan isim olduğu öğrenildi.
Kamelyaların söküldüğü plajda barbekü mangallar kırılarak kullanılamayacak duruma getirilmişti.
Baştan sona yenilenme çalışmaları davam eden plaja gelenlerin yeme ve içme ihtiyaçlarını tesislerden karşılama zorunluluğu getirilmesi  dikkat çekiyor.
Zonguldak İl Özel İdaresi şikayetleri değerlendirerek inceleme başlattı.
BAŞKAN ALTUĞ DÖKMECİ NE DEMİŞTİ?
Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci Z HABER Genel yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’ün sorularını yanıtlayarak;  “Plajı Özel İdare’den aldık. Ancak üçüncü kişilere vermedik. Kendimiz işleteceğiz. Doğrudur. Kamelyaları kaldırdık. Alanın tamamı belediyemiz tarafından işletilecek. Ilıksu’yu 90’ların Ilıksu’suna döndürmeye çalışıyoruz. Çok daha düzenli bir şekle getirerek vatandaşlarımızın daha mutlu olacağı bir tesisi olması için çalışıyoruz. Araç otoparkı dışında vatandaşlardan giriş ücreti alınmayacak. Artık dışarıdan yiyecek içecek de kesinlikle sokulmayacak” demişti.
CHP TEPKİLİ!
CHP’den Belediye Başkanı seçilen Altuğ Dökmeci’nin yiyecek ve içecekle ilgili yasak uygulaması en çok CHP tabanında tepki çekiyor.
Uygulamanın sosyal belediyecilik söylemlerinin tersine bir uygulama olduğunu belirten partililer; “Biz Altuğ Başkan için oyunu istediğimiz insanlara ne diyeceğiz?” görüşünde.
Partililer, uygulamanın yersiz ve dayatmacı bir uygulama olduğuna dikkat çekiyor.
Editör: Şeyma Kaya