TEKNOLOJİ

Instagram takipçi nasıl artırılır, Influencer olmak için...

Özellikle gençler Instagram’da hem tanınmak hem de kazanç sağlamak için kolları sıvamış durumda. Peki, Instagram takipçi nasıl artırılır, nasıl fenomen olunur, Influencer olmak için ne yapılır?. İşte izlemeniz gereken adımlar...

Abone Ol

Dünya çapında popüler bir uygulama olan Instagram son zamanlarda birçok kişinin kazanç kapısı olmuş durumda. Hal böyle olunca özellikle gençler Instagram’da nasıl fenomen olunur, Influencer olmak için ne yapılır, Instagram takipçi nasıl artırılır gibi soruların yanıtını arıyor.  Sizleri hedefinize götürecek tavsiyeleri haberimizde derledik... 

PROFİLİNİZİN AMACINI BELİRLEYİN

Markanızın ya da kendinizin hilayesini anlatın. Ne tür paylaşımlar yapacağınız, kime hitap edeceğiniz ve insanlara nasıl ilham olacağınızı belirlemek oldukça önemli. Influencer olarak tanıdığımız, içerik üreticisi profiline sahip olmak istiyorsanız; takipçilerinize kullandığınız ürünlerden ve yaşadığınız deneyimlerden bahsedin.

İÇERİKLERİNİZİ PLANLAYIN

Sınırsız içerik üretmekte özgür olduğunuz bu alanda eğer markanızı anlatmayı düşünüyorsanız, içerik planınıza ürünlerinizi ve hizmetleri eklemeyi unutmayın. İçerik üreticiliğini tercih ederseniz de takipçilerinizle; hobilerinizi, deneyimlerinizi, yapmış olduğunuz işi veya hoşunuza giden bir fotoğrafı dahi paylaşabilirsiniz. Kullanıcıları hangi yönde etkileyeceğinize karar vermek için içerik planınızı doğru bir şekilde oluşturmalısınız.

PROFİLİNİZE İLETİŞİM ARAÇLARINI EKLEYİN

Eğer bir markayı tanıtıyorsanız, kullanıcııların ürünlerinizi görebileceği bir internet sayfası, size ulaşabilecekleri telefon numarası, e- posta adresi ya da ürünlerinizi satın alabilecekleri bir satış sayfası gibi detayları profilinize eklemeyi unutmayın. 

DİKKAT ÇEKEN GÖRSELLER PAYLAŞIN

Profilinizin profesyonel ve özenli durması Instagram’da takipçi artırmak için önemli bir kriterdir.  Instagram, görsellik üzerine kurulu bir sosyal medya platformu olduğu için tekrar eden görsellerden kaçının. Profilinize benzersiz bir düzen oluşturun. Kullanıcıları etkleyebilecek görseller seçin. Profilinize özel bir konum ya da hashtag belirleyin ve bunu her içerikte kullanın.

DİKKAT ÇEKEN YAZILAR EKLEYİN

Paylaştığınız içeriğin açıklama kısmına, paylaştığınız görseli besleyecek kısa ama dikkat çekici yazılar ekleyin. En önemli anlatıyı ilk önce yazın. Boşluklar bırakarak okuma kolaylığı sağlayın. Dikkat çeken emojiler kullanın.

HASHTAG’LERİ TAM 12'DEN VURUN

Unutmayın Hashtag’ler, içeriklerinizin Instagram’daki milyarca kişiye ulaşması için en önemli silahınız. Bu nedenle bir içerikte beş taneden az, 30 taneden fazla olmayacak şekilde hashtag kullanmaya dikkat edin. Seçmiş olduğunuz içerik kategorisine en uygun olan hashtagleri ekleyin. 

DÜZENLİ PAYLAŞIM YAPIN

Instagram'da takipçini artırmak için düzenli paylaşım yapın. Örneğin, "Günde bir ya da iki içerik paylaşmalısınız. Günde 5 ile 30 arasında hikaye paylaşmalısınız. Her gün kısa bile olsa bir kez canlı yayın yapmalısınız" gibi. 

Hikayelerinizde anket, soru cevap gibi farklı etkileşim paylaşımları yapmayı da ihmal etmeyin.

REELS VİDEOSU ÇEKİN 

Reels videoları ile ürünlerinizi Instagram’da tanıtabilirsiniz. Özellikle Reels videolarının keşfete çıkma olasılığı daha yüksek olduğundan yeni takipçiler kazanma şansınız çok yüksek. 

İLGİSİNİ ÇEKECEĞİNİZ KULLANICILARI TAKİP EDİN

Instagram'da ücretsiz takipçi artırmak için başvurabileceğiniz en başarılı sonuç veren yöntemlerden biri Takibe takip yöntemidir. Alanınızda en yüksek takipçili hesabı bulun. Sizin hesabınızla ilgileneceğinizi düşündüğünüz hesapları takip edin ve geri dönüşleri bekleyin.

DİĞER KULLANICILARLA ETKİLEŞİMİ BIRAKMAYIN

Kullanıcılar takip ettikleri hesaplarla tek taraflı etkileşimde bulunmaktan sıkılabilirler. Bu nedenle siz de aktif olmalısınız. İlgilendiğiniz hastag’e sahip içerikleri beğenin ve yorum yapın. İçeriklere yapılan yorumları beğenin. İlgili kullanıcılara özel mesaj gönderin.

ANKET VE ÇEKİLİŞLER YAPIN 

Sonunda hediye verilen bir çekiliş yapmak takipçinizi artırmak için çok önemli bir yöntemdir. Çekiliş sonucunda vereceğiniz ödül için bir sponsor ile anlaşma yapmak, çekilişin ve Instagram hesabınızın çok daha fazla kişi tarafından duyulmasını sağlar. Ayrıca karşılıklı etkileşimin az olduğu hesaplar, kullanıcılar tarafından tercih edilmeyebilir. Takipçilerin anketler aracılığıyla görüşlerinin alınması, değer etkisi yaratacaktır.

KENDİ REKLAMINIZI YAPIN

Instagram reklamıyla  uygun fiyatlarla, seçtiğiniz hedef kitleye Instagram hesabını tanıtmanız ve takipçi artırmanız mümkün. Yüksek bütçeler hazırlamadan önce daha küçük rakamlar üzerinden deneme reklamları oluşturabilirsiniz.

UYGULADIĞINIZ ADIMLARIN SONUÇLARINI KONTROL EDİN

Yapmış olduğunuz tüm bu uygulamalar sonrasın Instagram hesabında ne gibi değişiklikler olduğunu kontrol edin. Eğer sayfanız büyümüyorsa başka bir yol izlemeniz gerekebilir. Bunun için; tıklama oranı, site trafiği, takipçi sayısı, etkileşim oranını ve hashtag yayılımını analiz edin.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }