Söz konusu dolandırıcılıkta, hedef seçilen sosyal medya kullanıcısına hakkında şikayet olduğuna dair sahte bir ekran görüntüsü gönderiliyor.

söz konusu kişiye şikayet nedeni ile gönderin kaldırıldı ya da şikayetvar’da hakkında şikayet açılmış bilgin olsun diyerek insanların bunu gördüğü söyleniyor. Şikayeti kaldırmaları öneriliyor ve bunun için bir link paylaşılıyor.

Uzmanlar ise bu linklere kesinlikle tıklanmamasını söylüyor.

SİTELERİ TAKLİT EDEREK DOLANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Mart 2022'de Şikayetvar.com yaptığı duyuruda kendi sitelerini taklit eden dolandırıcılara karşı uyarmıştı. Ve açıklamada özetle şu bilgiler yer almıştı:

Sosyal medya platformları üzerinden kullanıcılarımızdan gelen uyarılara göre dolandırıcıların hedefi bu sefer ne yazık ki, 2001’den bu yana müşteri memnuniyeti ve müşteri şikayetleri alanında en köklü platformlardan biri olan Şikayetvar’ı kullanarak kötü niyetlerine alet etmek olmuş.

Demiryolunda feci kaza! Yaralılar var! Demiryolunda feci kaza! Yaralılar var!

PHISHING SALDIRISI NASIL ANLAŞILIR?

Phishing saldırıları zararlı yazılımların bazı siteler üzerinden bilgisayarlara veya telefonlara indirilmesini amaçlıyor. Genellikle genellikle e-posta adreslerine gönderilen zararlı linkler oluyor.

Bu nedenle yazım yanlışları ve yanlış bilgi içeren siteler veya e-postalara şüpheyle yaklaşın. Banka, kredi kartı ve servis sağlayıcılarının web sitelerini ziyaret ettiğinizde, web sitesinin URL’sini internet tarayıcınıza siz doğrudan yazın.

Dolandırıcılık amacıyla kurulan pek çok site, gerçek sitelerin isimlerini, görüntülerini taklit eder. Bu nedenle linki yani sitenin adresini kontrol edin. Bir dolandırıcılık sitesinin linkinde yazım hataları olacaktır.

Editör: U. G.