Zonguldak

İpekçi; "MHP darbeye en çok maruz kalan bir millet ve demokrasi anıtıdır"

MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Çağatay İpekçi, 12 Eylül darbesinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda; "Demokrasi dışı arayışlar kimden gelirse Milliyetçi Hareket olarak karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz" dedi.

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Çağatay İpekçi, 12 Eylül darbesinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj  yayınladı. İpekçi; “Darbe ve demokrasi dışı arayışlar kimden gelirse gelsin Milliyetçi Hareket olarak karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz” dedi.

İpekçi’nin konu ile ilgili mesajı şu şekilde:

“Türkiye darbelerin ceremesini çok çekmiş, acı ve ağır faturalarına belirli aralıklarla katlanmak durumunda kalmıştır. Darbeler her defasında yıkım getirmiştir. İhtilaller Türkiye’yi tarihin gerisine itmiş, on yıllarımızı kaybettirmiştir. Demokrasiye ket ve darbe vuran söylem, eylem ve her türlü girişim bu vatanın hem önünü kapatmış hem de ufkunu karartmıştır.

Darbe; demokrasinin kızağa çekilmesi, uçurumdan atılmasıdır. Darbe; millî iradenin boğazına bağlanmış yağlı urgan, masum ve mazlumlara eziyet, işkence, mahkûmiyet ve hatta ölüm fermanıdır. Milliyetçi Hareket Partisi 55 yıllık şerefli geçmişinde darbeye en çok maruz kalan, darbelerden en çok zarar gören bir millet ve demokrasi anıtıdır. Bu sebeple darbe ve demokrasi dışı arayışlar kimden gelirse gelsin Milliyetçi Hareket olarak karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere, 12 Eylül hain darbesinin aramızdan kopardığı dava arkadaşlarımız, ağabeylerimiz Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivanoğlu, Selçuk Duracık’ın ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }