-ÖZEL HABER-

MHP’de Mustafa Öztürk’ün görevi bırakmak zorunda kalmasının yankıları devam ediyor. İddialar arasında TOGG tartışması da var. Bu iddialara göre; MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Güldaş’ın TOGG marka aracı için ağır eleştirileri İl Başkanı Mustafa Öztürk üzerindeki koruma kalkanının tamamen kalkmasına neden oldu.

 GÜLDAŞ NE DEMİŞTİ?

Güldaş, parti içinde de tepki ve tartışmaya neden olan sosyal medya paylaşımında; “Ankara otobanı… TOOG yine şarj etmiyor. Yerli ve milli baş tacı ama canımızdan bezdirdin be kardeşim. Doğru düzgün ilgilenen de yok. En son işçi anıtı önünde üzerine benzin döküp yakacağım” ifadelerini kullanmış, olayın basında yer alması sonrasında firma yetkililerinin ilgisine teşekkür etmişti.

SEÇİM DÖNEMİ GERİLİMİ

Yerel seçim sürecinde Ak Parti ile MHP’nin Zonguldak Belediye Başkanlığı ve diğer ilçeler nezdinde ittifak tartışmaları sinirleri germiş, parti içinde ve parti dışında farklı görüşlere neden olmuştu. Öztürk, Ak Parti’nin Zonguldak Merkez İlçe için Ak Parti adayı Ömer Selim Alan’a destek verdiği halde Alaplı ilçesi ile iki- üç beldede Ak Parti kanadının MHP adayına destek vermeye yanaşmamasından rahatsızlığını sık sık dile getiren isim olmuştu.

KOTRA İLE ÖZTÜRK ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIKLARI

Mustafa Öztürk’ün il başkanı olması sürecinde en etkin isim bölge koordinatörü de olan Zonguldaklı MYK üyesi Murat Kotra olmuştu.

Ancak ilk altı ay sonrası ortaya çıkmaya başlayan görüş ayrılıkları yerel seçim sürecinde iyice su yüzüne çıktı.

Her iki isim geçtiğimiz günlerde daha sık bir araya gelmeye başlamıştı ancak anlaşılan o ki kırılan testi yeniden su tutmamış.

Harun Akın'dan Tahsin Erdem yorumu Harun Akın'dan Tahsin Erdem yorumu

 ALAPLI VE EREĞLİ DETAYI

Yerel seçimlerde belediye başkan adayını belirleme sürecinde Mustafa Öztürk ile Alaplı teşkilatı arasında başlayan görüş ayrılıkları sosyal medyadan karşılıklı imalara dönüşmüş ve Öztürk, Alaplı teşkilatını görevden almıştı. Aynı şekilde Öztürk’ün Ereğli İl Başkanı Rahman Demirtürk’ün de değişmesi gerektiği fikri zaten parti içinde biliniyor, Rahman Demirtürk de genel merkez desteğini arkasına alarak görevinde kalmaya çalışıyordu.

HEDEFLERİ VARDI

Mustafa Öztürk de MHP’de İl başkanlığı ömrü kısa süren isimler arasında yer aldı.

Yerel seçimlerde iki belde de seçim kazanılmasında etkili olan Öztürk’ün asıl hedefleri gelecek seçimler içindi.

Editör: Şeyma Kaya