GÜNDEM

İYİ Parti Cumhur İttifakı'na mı katılacak?

Abone Ol

6’lı masadan ayrıldıkları yönünde yorumlar hakkında da konuşan Usta “Adayın mutabakatla seçileceği hususunda irade ortaya konulursa kapı açık. Ancak yine dayatma olursa konuşmanın anlamı yok” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in altılı masa ve cumhurbaşkanı adayı çıkışının ardından siyaset gündemi karıştı. Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yaptığı çağrıdan sonra iki isimden açıklama gelmişti. Siyasilerden son gelişmelere dair peş peşe mesajlar gelirken İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yaşananları değerlendirdi ve çok çarpıcı ifadeler kullandı. Peki, İYİ Parti Cumhur İttifakı'na katılacak mı? Akşener son toplantıda ne dedi? Usta'nın açıklamasındaki 'HDP' yorumu da dikkat çekti. Ayrıca Usta'nın Altılı Masa'ya ilişkin "Bence kapı hala açık" sözleri de çok konuşulacak türden oldu. Usta, konuk olduğu programda İYİ Parti'nin 6'lı Masa'ya dönüp dönmeyeceği sorusuna yanıt verdi. Açık kapı bırakan Usta, "Pazartesi yapılacak toplantıya katılım kararı GİK'te değerlendirilecek. Henüz karar verilmedi. Kapı açık. Altılı masa baştaki çalışma ilkelerine dönecek olursa, isim konusunda da 'Bu tavrı sürdüreceğiz' denirse bu devam eder" dedi. İşte tüm detaylar...

"GELİNEN SON NOKTA ÜZÜCÜ"

Habertürk TV'de Kübra Par'ın sunduğu programda Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Yerlikaya ve Gazeteci Gürkan Zengin'in sorularını İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta yanıtladı.

Altılı Masa'da yaşanan krizi değerlendiren Usta, "Gelinen son nokta üzücü. Keşke Altılı Masa bu noktaya gelmeseydi" dedi.

Usta Altılı Masa'da alınan kararların "oy birliği" ile çıktığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Biz kararlarımızı uzlaşıyla alacağız. Bir kişi dahil bir adaya itiraz ederse o aday masadan çıkmayacak şekilde ilke konulmuştu. Bütün dokümanlarda uzlaşı vardı. Adaylık konusunda da bir uzlaşı olması gerekiyordu. 2 Mart toplantısında uzlaşı olmadan da bu iş olabilir gibi bir tutum takınıldı. Bunu kabul etme imkanı yoktu. Bu iş bu noktaya geldi. Genel Başkanlar Sayın Kılıçdaroğlu'nun ismini masaya getirdiğinde Genel Başkanı'mız iki belediye başkanını ismini masaya getiriyor. Liderler beşimiz imza atalım diyor ve iş bu noktaya geliyor. Diğer 5 genel başkanın imzasıyla da olur gibi bir yaklaşım, bu masanın ilkelerine aykırı bir şeydi. Aslında bir takım yorumlar yapılıyor; Sayın Akşener masayı dağıttı gibi... Aslında Sayın Akşener masadan kaldırılmak istendi. Bu tüm uygulamalara aykırı bir uygulamaydı. Bugüne kadar çoğunluk kararı alınmadı, oy birliği kararı alındı. Bazı konularda farklı düşünceler oldu, onlar dokümanlara girmedi. 'Biz imzalayalım Sayın Akşener kabul etmesin' gibi bir yaklaşım olabilir mi?"

"MİLLET İTTİFAKI'NIN BELEDİYE BAŞKANLARI"

Erhan Usta, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Millet İttifakı'nın belediye başkanları olduğuna dikkat çekerek, "Anketler ortada, 'Sonuçlarına bakılsın' denildi. 'Halkın tercihleri yansıtılsın' denildi. Amaç Türkiye'yi bu kötü sistem ve kötü yönetimden kurtarmak. Masaya Sayın Akşener'in getirdiği iki isim de CHP rozeti takan isim. Her ne kadar CHP rozeti taksa da iki başkan da Millet İttifakı'nın adayıydı" dedi.

ALTILI MASA BİLDİRİSİ

2 Mart'taki Altılı Masa bildirisine Akşener'in imza atmasını değerlendiren Erhan Usta, "Zorlanarak yazılmış bir metin. Daha önce kurmaylar imzalıyordu, Genel Başkanlar okuyup imzalıyordu. Bir dayatma oluyor, bir sıkıntı ortaya çıkıyor. İçeride Sayın Davutoğlu metni kaleme alıyor" dedi. Usta, "Rahatsızlık metinde var. İsim üzerinde anlaşılmadığı net bir şekilde anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }