İNG Kadınlar Basketbol Süper Lig’de sezonun ilk haftasında geçen hafta temsilcimiz Zonguldakspor Basket 67, deplasmanda  OGM Ormanspor ile karşılaşması bekleniyordu. 
Ancak, kırmızı-lacivertli temsilcimiz sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen mağlup sayılmıştı. 

Zonguldakspor ile Kırıkkalespor maçını Emre Küçük yönetecek! Zonguldakspor ile Kırıkkalespor maçını Emre Küçük yönetecek!

Bu nedenle de Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, temsilcimiz Zonguldakspor Basket 67’ye 30 bin TL para cezası verdi. 

Yaşanan bu olayın ardından kırmızı-lacivertli temsilcimizin ligin ikinci hafta maçında yarın saat 15.00 de Zonguldak Site Kapalı Spor Salonu’nda Avrupa ve Süper Kupa şampiyonu Fenerbahçe karşısına çıkıp çıkmayacağı merak ediliyordu.  

Zonguldakspor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, sosyal medya hesabından açıklama yaparak yarın oynanacak olan Fenerbahçe maçına çıkmayacaklarını ve bunu da Türkiye Basketbol Federasyonu‘na bildirdiklerini iletti.  

Başkan Kanat Tan’ın açıklaması şu şekilde: “İNG Süper lig 2. Hafta mücadelesinde cumartesi (yarın ) saat 15.00 de Zonguldak Site Kapalı salonu evimizde oynamamız gereken son Avrupa ve Süper Kupa şampiyonu Fenerbahçe karşılaşmasına çıkamayacağımızı Türkiye Basketbol Federasyonu’na bildirmiş bulunmaktayız.Alınan karar gereği Zonguldakspor basket 67- Fenerbahçe müsabakası oynanmayacaktır.”dedi.

Kırmızı-lacivertli temsilcimiz bu nedenle üst üste iki maça çıkmaması nedeniyle ligden direkt olarak ihraç edilecek.

Bilindiği gibi Başkan Kanat Tan yaklaşık 7-8 aydır güçlü bir takım kurma adına sponsor desteği arıyordu. Ancak Zonguldak’ın önde gelen isimleri, siyasileri, iş insanları, fabrikalar, ve kurum ve kuruluşlar sponspor konusunda destek olmadığı için takım kuramamıştı. Kısacası iki sezon üst üste şampiyon olmuş ve yıllar sonra Zonguldak’ı süper lige çıkaran Başkan Kanat Tan, yalnız kalınca takım da kuramadı.  Ve bu yüzdende koca kulüp sahaya çıkamadan direkt olarak ligden ihraç edilecek.

Editör: Tuğçe Atalar