Soğuk ve yağışlı bölgelerde yetişen ve lezzeti ile sofraların vazgeçilmezi olan kanlıca mantarı Zonguldak, Bartın ve Karabük’te pazar alanlarında yerini aldı. Toplanmasının zahmetli olması nedeniyle kilosu 250 TL'ye satılan mantar halk arasında çıntar, çam meltisi, melki mantarı, kızıliçi mantarı veya tillice mantarı diye de biliniyor.

BEUN, öğrencilerini havalimanı ve otobüs terminallerinde karşıladı BEUN, öğrencilerini havalimanı ve otobüs terminallerinde karşıladı

Avrupa'da özellikle İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'de bol bulunan ve sevilerek tüketilen kanlıca mantarı yüksek miktarda amino asit içerirken, protein açısından önemli bir besin kaynağı olarak yer alıyor.

A W286171 01

Editör: U. G.