Kdz. Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tören ve etkinliklerle kutlanacak. Atatürk Anıtı önünde Çelenk koyma töreni ile başlayacak programda çeşitli etkinlikler yer alacak.

Saat 10:20’de Kdz.Ereğli Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Bölge Liman Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenkler sunulacak.

Saat 10.30’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrak göndere çekilecek. Saygı duruşu sırasında limandaki gemiler sirenlerini çalacak.

Bölge Liman Başkanı Bülent Eyüpoğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından buradaki tören sona erecek.

Saat 11.00’da Deniz Şehitleri ile 19 Kasım 2023 tarihinde yaşanan afet sebebiyle hayatlarını kaybeden KAFKAMETLER gemisinin personelinin anısına Erdemir Limanından bu göreve tahsisli deniz vasıtası ile denize 2 adet çelenk bırakılacak. Hava şartları müsait olmaması halinde Piramit Kafe önünde bulunan platform üzerinden bırakılacak.

YAĞLI DİREK YARIŞI’ GELENEĞİ BU YIL GERİ GELDİ

Geçtiğimiz yıl çevreyi kirlettiği gerekçesiyle Kdz.Ereğli’de kaldırılan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın en heyecanlı etkinliklerinden Yağlı Direk Yarışları bu yıl yeniden yapılacak.

Müsabaka ve diğer etkinliklerin programı şu şekilde:

1 Temmuz 2024 Pazartesi

18:00 Programın takdimi

18:15 Yelken Spor Kulübü tarafından Kano, Optimist ve Lazer yarışları.

18:30 Yüzme yarışları.

Kdz. Ereğli'de hareketli saatler! Mayın patlatıldı! Kdz. Ereğli'de hareketli saatler! Mayın patlatıldı!

A) 100 m. Serbest Erkek Büyükler

B) 100 m. Serbest Bayan Büyükler

C) 50 m. Serbest Erkek Minikler

-Büyükler 19 yaşından yukarı yaş grupları

-Minikler 9-13 yaş grupları

19:00 Halat Çekme Yarışı

19:20 Örnek Kapma Yarışı

19:40 Yağlı Direk Yarışı

20:15 Ödül Töreni

Dereceye girenler madalyalarını, kupalarını ve diğer ödüllerini almak üzere ödül töreninde hazır bulunacak.