Maden arama uğruna Zonguldak baltanın ucunda! Maden arama uğruna Zonguldak baltanın ucunda!

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, basın toplantısı düzenledi. Keleş, toplantıda gündemi değerlendirerek Ereğli’ye yapılan faaliyetler ve yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Kdz. Ereğli TSO’nun öncülüğünü yaptığı 2. OSB ve Aydınlar OSB ile ilgili gelişmeleri aktaran ve  Aydınlar Köyü civarına yapılacak Cezaevi projesini desteklediklerini açıklayan TSO Başkanı Keleş, yeni OSB’lerin kirlilik yaratmayacağını savunarak; “Bir takım kişiler çıkıp farklı görüşler beyan ediyorlar. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin gerçek sahibi bu şehirde yaşayanlardır. Bu kirliliğe kimse müsaade etmez“ diye konuştu.

Keleş, ERDEMİR’in Endüstri Bölgesi Olması konusunda görüşlerinin değişmediğini kaydederek; “30 Milyon lira vergi ödüyor, 10 milyon liradan kaçınıyor, kavga ediyor. Bacalardan çıkan gazları herkes görüyor… Erdemir’in de Ereğli’ye borcu var” diye konuştu ve yeni OSB’lerden bir tanesinin tamamını ERDEMİR’e tahsis edebileceklerini “burada istedikleri yatırımları rahatça yapabilirler” ifadelerini kullandı.

Editör: Şeyma Kaya