SİYASET

Kenan Köktürk özür diledi... Zonguldak'a neden gelemiyor?

Abone Ol

Uzun yıllar Kedaş ve Boğaziçi Elektrik’in Genel Müdürlüğünü yapan Elektrik Mühendisi Kenan Köktürk 15 Ocak 2020 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı doğal gaz dağıtım şirketi İGDAŞ’a danışman olmuştu. 
Köktürk 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş depremi nedeni ile görevinin başında olduğunu bu nedenle Zonguldak’ta teşkilat ve köy ziyaretlerine katılamadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Ekiplerimiz deprem bölgesinde 06. Şubattan bugüne 7/24 vatandaşlarımızın oturulabilecek mekan, ev ve iş yerlerine doğalgaz verme işlerinde çalışmış, çalışmaktadırlar.
An itibariyle İstanbul’da 7/24 işimin başındayım. Her türlü aksiyonu bizzat yönetmeye çalışıyorum.
Onun içindir ki Zonguldak’a gelemiyorum, tüm örgütümüzden, belediye başkanlarımızdan ve hemşerimden özür diliyorum.
Partimizden aday adayı olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyor sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Kazanan Türkiye, Kazanan Zonguldak, Kazanan CHP olsun”

KENAN KÖKTÜRK KİMDİR?
Zonguldak-Beycuma-Korucuk Köyü Beyler Mahallesinde doğdu. İlkokulu Beycuma, Orta okulu Kilimli de okudu. Zonguldak Sanat Okulu Elektrik Bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı yıl E.K.İ (TTK) Merkez Elektrik Atölyesinde işe başladı.
1974 yılında A.D.M.M.A (Gazi Üniversitesi) Elektrik Fakültesine girdi.1979 yılında elektrik mühendisi olarak mezun oldu. 1979-1981 Çaycuma Yurtbay Tuğla Fabrikasında Mühendis olarak çalıştı.1981 Çaycuma Belediyesinde çalışırken 1983 yılında TEK Çaycuma İşletme Şefi oldu. 1988-1995 yıllarında TEK Ankara Gölbaşı İşletme Şefi, 1995 Haziran ayında TEDAŞ Zonguldak Müessese Müdürü Eylül 1995'de KEDAŞ (Zonguldak-Bartın-Çankırı-Karabük) kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü oldu. KEDAŞ 1995-2001 yılları arasında dört yıl Zonguldak Vergi rekortmeni oldu. Bölgede yaşanan sel felaketini sırasında yaptığı çalışmalardan dolayı dönemin Cumhurbaşkanı Rahmetli Süleyman Demirel kendisine "Işık Müdürü" adını vermiştir. 2001-2003 İstanbul BEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür; 2011 Kasım ayında TEDAŞ Genel Müdürü olarak Emekli oldu.
Kenan KÖKTÜRK Adapazarı ve Düzce Depremindeki faaliyetleri ve BEDAŞ'ta Kaçak Elektrikle mücadelede yaptığı çalışmalardan dolayı takdir görmüş, Efsane Genel Müdür-Ünlü Bürokrat olarak medyada gündem olmuştur.
2019 yılında İstanbul İBB seçimlerinden sonra Ekrem İmamoğlu ve İGDAŞ Genel Müdür danışmanı olarak göreve başladı halen aktif olarak göreve devam etmektir.
Köktürk 14 Mayıs Genel Seçimlerinde CHP’den Zonguldak milletvekili aday adaylığına başvuruda bulundu.
Kenan Köktürk evli 2 çocuk babasıdır.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }