Kenan Köktürk'ten Zonguldak mektubu!

Abone Ol

Aslında bugün farklı konulara değinecektik.
Onları erteledik.
Güncel konuya devam ediyoruz.
Önceki yazıda dile getirdiğimiz elektrik kesintilerinde KEDAŞ ve İstanbul BEDAŞ’ın Genel Müdürlüğünü de yapan değerli büyüğümüz Kenan Köktürk’e atıfta bulunmuştuk.
Kendisi de bizlere ENERJİSA’nın sayın patronu Güler Sabancı ve tüm idarecilerinin de dikkate alması gereken bir mektup  gönderdi.
Meselenin içeriği ENERJİSA olabilir ancak doğru yönetimin önemli olduğu her kurumu da yakından ilgilendiriyor.
*
İşte o mektup;
“Köşende Kenan Köktürk olsaydı” paylaşımını okudum. 
Gerçi seni sürekli takip ediyorum. 
Tebrik ve teşekkür ederim.
Evet Atilla beyciğim ben köyüm, beldem, ilçem, ilim, kısacası öz evladı olduğum Zonguldak’ımla ilgili her şeyi takip ediyor, güzelliklerden, iyiliklerden mutlu oluyorum. 
Olumsuzluklardan, felaketlerden, acılardan da çok ama çok üzüntü duyuyorum, hepsini yüreğimde hissediyorum.
*
Son günlerde meydana gelen fırtına, sel felaketi ve özellikle günlerdir yaşanan elektrik kesintileri, karanlıkta geçirilen saatleri ulusal ve yerel medyadan izliyorum. 
Zonguldak’ta yaşayan dost, arkadaş, akraba ve yöneticilerin bazıları ile de görüşüyor bilgi sahibi oluyorum, oldum.
*
Atilla beyciğim, ben enkaz temelin üstüne menfaat gökdeleni dikmeye çalışmam, fırsatı ganimet saymam. Yani ENERJİ SA’nın ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza çektirdiği sıkıntıyı fırsat bilip ENERJİSA’nın gerek yöneticilerini gerek çalışanlarını suçlamam.
Ancak bu işi ( Elektrtik Dağıtım) Türkiye’de en iyi bilenlerden birisiyim ve de bölgeyi ( Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu)köy köy, ilçe ilçe, il il bizzat yakinen tanıyorum.
*
Atilla bey;
Özellikle Alt yapı ( Elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon vb) hizmetlerinde üç şey çok önemli ama en çok hassas ve önemli olan şey üçüncüdür.
1-Proje
2-İhale ve tesis yapımı
3-İŞLETME- İŞLETME-İŞLETME.
*
Evet alt yapı hizmetlerinde işletmecilik çok önemlidir, işletmecilikte en önemli şey insandır, çalışandır ama bu insanlar, çalışanlarda da en önemli şey tecrübedir, ehil elamandır, yetişmiş personeldir, kalifiyeli elemandır.
*
ENERJİSA’nın araç, makina parkı, malzeme vs. ne kadar çok olursa olsun, onları neticede insan, çalışan kullanacak.
Yani faktör her zaman insan, çalışan.
*
Ayrıca bu gibi hizmetlerde sadece yeni yatırım yetmez, her yıl İDAME, YENİLEME-ONARIM, BAKIM yapılmalı ve zamanında yapılmalı.
(BÖLGENİN ARAZİ yapısı, ORMANLIK bölge oluşu)
*
Özetle;
Atilla Beyciğim,
Üzülerek ifade ediyorum.
ENERJİSA ve ENERJİSA’nın BAŞKENT EDAŞ yöneticileri, çalışanları ve taşeron firmaları sınıfta kalmışlardır, başarılı bir çalışma, sevk, idare, organize ve aksiyon alamamışlardır.
Dileğim böyle olumsuzlukların (sel, fırtına, elektrik kesintileri) bir daha yaşanmamasıdır, bu vesile ile senin şahsında tüm hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Esen kal”
*
Bizler de tüm okurlarımız adına kendisine teşekkür ediyoruz. 

Devrek’in suçu neydi!

Hatırlar mısınız geçen ki seli.
Devrek’te büyük sel oldu.
Önce pek sorun yokmuş gibi davranamaya çalıştılar.
Israrla yazdık.
Sonra sayın bakanlar geldi.
Devlet kurumlarımız ve belediyelerin desteği ile yaralar sarıldı.
Ancak Devrek Afet kapsamına alınmadı.
Son fırtına ve sel sonrası Ereğli'de büyük zarar oldu.
Önce afet kapsamına alınmadı.
Dedim ki Devrek’in başına gelen Ereğli’nin de mi başına gelecek!
Başkan Halil Posbıyık bastırdı.
CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul bastırdı.
Ak Parti Milletvekili Saffet Bozkurt’ta bastırdı.
Ankara; “Tamam” dedi.
Ereğli’nin Ak Partili milletvekili olmasaydı afet kapsamına alınır mıydı?
Tüm bu süreçte yürekten teşekkür etmemiz gereken isimlerden biri de İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ve AFAD yönetimi.
İnanıyoruz ki Özcan Ulupınar’ın milletvekilliği devam etse Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un CHP’li olmasına bakılmaksızın Devrek de afet kapsamına alınabilirdi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }