Bartın Orduyeri mahallesinde bir eve yapılan baskında çatı katında çok sayıda kafes ve kuş ele geçirilen kişiye 180 bin lira para cezası uygulandı. Papağanlar hayvanat bahçesine teslim edilirken diğer kuşlar ise doğaya salındı. Doğaya salınan ve özgürlüğe kavuşan kuşların cıvıltısı kaydedildi.

Yasadışı Avlandığı Tespit Edilen Kuşlara El Konuldu

Henüz 16 yaşındaydı. Sahilde cesedi bulundu! Henüz 16 yaşındaydı. Sahilde cesedi bulundu!

Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Bartın Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) iş birliğince doğadan tuzakla avlanan kuşlar yeniden doğaya salındı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarda bir vatandaşın evinin çatı kısmında yaklaşık 100 adet saka cinsi kuşları muhafaza ettiği bildirildi.  Yapılan ihbar üzerine inceleme başlatıldı. Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Bartın Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) ekiplerince yürütülen incelemede, savcılık izniyle Orduyeri mahallesindeki adreste arama başlatıldı.

Yapılan aramada avda kullanılan 22 adet tuzaklı kafesler, toplamda 62 adet Saka, Çütre, Küçük İskete, Çapraz Gaga, Florya, Melez Kanarya, Şakrak ve Sultan Papağanı türleri ele geçirildi. Aramalarda ele geçirilen her bir tür için ayrı ayrı toplamda 180 bin lira tazminat uygulandı. Ayrıca 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu muhalefetten idari yaptırım uygulandı. El konulan papağanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü ile protokolü bulunan hayvanat bahçesine teslim edilirken sakalar ve diğer kuşlar doğaya salındı.

Editör: U. G.