BDDK 41 idari personel alacak! BDDK 41 idari personel alacak!
Kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklanan Dilan Polat cezaevinde kendine zarar verince psikiyatri kliniğine sevk edildi. Dilan Polat’ın korkudan uyuyamadığı öğrenilirken sebebinin de Zonguldaklı cani Rabia Çataklı olduğu ifade edildi.
31 yaşındaki Rabia Çataklı 56 yaşındaki annesi Şeyda Çataklı ve 77 yaşındaki anneannesi Medine Küçükkaya’ya bıçakla saldırıp canice öldürdü, cesetleri ise baltayla 116 parçaya ayırarak bir kısmını balkondan aşağı fırlatan Çataklı’nın psikiyatri kliniğinde tedavisinin devam ettiği ve Dilan Polat’ın Çataklı ile aynı koğuşa denk geldiği öğrenildi.
Dilan Polat'ın korkusundan kendisiyle özdeşleşen pijamasını Rabia Çataklı’ya hediye ettiği öğrenildi. Polat yeniden Bakırköy Ruh Sinir Hastalıklar Hastanesi’ne gitmemek için cezaevi yönetimine dilekçe verdi.
Gazeteci Emrullah Erdinç, YouTube kanalında yayınladığı videoda Dilan Polat’ın sene başında kaldığı Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıklar Hastanesi’nde neler yaşadığını anlattı. Erdinç, sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın 10 gün boyunca hastanenin Adli Psikiyatr servisinde birlikte kaldığı kişiyi açıkladı. Polat’ın koğuş arkadaşının Zonguldak Devrek ilçesinde annesini baltayla 116 parçayı anneannesini ise 6 parçaya ayıran sonra da pencereden sokağa atan Rabia Çataklı ile kaldığını açıkladı. Koğuş arkadaşının davranışları yüzünden günlerce uykusuz kalan Dilan Polat’ın meşhur kalpli pijamasını da Çataklı’ya hediye ettiğini anlattı.
DİLEKÇE VERİP CEZAEVİNE DÖNDÜ
Polat, Çataklı korkusundan dolayı süreyi doldurmadan dilekçe vererek kendi isteği ile cezaevine dönmüş. Dilan Polat, Adli Tıp Kurumu’nun raporu doğrultusunda yeniden Bakırköy’e sevk edilince büyük şaşkınlık yaşadı. Yeniden Bakırköy’e gitmek istemeyen Polat’ın cezaevi yönetimine dilekçe verdiği öğrenildi.
RABİA ÇATAKLI KİMDİR, RABİA ÇATAKLI İFADESİNDE NE SÖYLEDİ?
Zonguldak’ta gerçekleşen olay, 2023 Ağustos ayında Devrek İlçesi Çaydeğirmeni beldesindeki evde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Rabia Çataklı, annesi Şeyda Çataklı ve anneannesi Medine Küçükkuyu’ya uyurken bıçakla saldırdı.
CAMDAN CESET PARÇALARI FIRLATTI
Çataklı, annesi ve anneannesini bıçakladıktan sonra cesetlerinden parçalar keserek camdan dışarı fırlattı. Olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, dairenin kapısını kırarak eve girdiklerinde Rabia Çataklı’yı elinde bıçakla yakaladı. Anne Şeyda Çataklı ile anneanne Medine Küçükkuyu’nun cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı. Rabia Çataklı ise gözaltına alındı.
SERÇE PARMAĞINI KOPARIP, YUTTU
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis ekipleri, Rabia Çataklı’nın cinayet anında evde sela okuduğunu belirledi. Gözaltına alınan Çataklı’nın ifadesi esnasında da sadece tekbir getirdiği, polise ifade vermediği öğrenildi. Sağlık kontrolü için Devrek Devlet Hastanesi’ne götürülen Çataklı’nın, buradaki muayene sırasında kendi serçe parmağını ısırıp kopartarak, yuttuğu öğrenildi.
Editör: Şeyma Kaya