GÜNDEM

Korkutan görüntü! Düzce açıkladı Zonguldak uyuyor!

Akçakoca ilçesinde denizde görülen kirliliğin müsilaj değil alglerden kaynaklandığı belirtildi. Ancak Zonguldak’ta oluşan kirlilik görüntüsü için açıklama yapılmadı.

Abone Ol

ZHABER (@zhabertv)'in paylaştığı bir gönderi

Marmara’dan sonra Batı Karadeniz bölgesinde sahillerde görünen kirliliği hala merak konusu. Zonguldak’ta kirliliğin boyutu her geçen gün artarken Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü konu hakkında henüz açıklama yapmadı.

Öte yandan Akçakoca’da da görünen kirliliğin müsilaj olduğu iddialarının ardından Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Düzce İl Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri numune alıp analiz raporunu yayınladı.

Düzce Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Taşpınar’ın açıklamasında hızlı bir şekilde çoğalan ve akabinde kısa süre sonra ölen algler nedeniyle olduğu, bunların ortamdaki yüksek sıcaklık ve yüksek besin maddesi ile alakalı olarak oluştuğu, nihayetinde denizde yüzey aktif madde, benzeri yağ ve proteinlerle parçalanıp bunun da denizde köpürmeye neden olduğu belirtildi.

Zonguldak ile ilgili Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün de resmi bir açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.

Düzce Valiliği'nin yaptığı açıklamayı okumak için aşağıdaki görseli tıklayınız:

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }