"Kurban Bayramı'mız Mübarek Olsun!"

Abone Ol

Merhaba değerli okurlarım;

Allah'a şükürler olsun bir yıl aradan sonra yeniden bir Kurban Bayramına daha kavuşmuş bulunmaktayız. Bizleri böyle mübarek bir bayrama daha ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senâ'lar olsun.

Öncelikle Allah (cc) kurban kesecek kardeşlerimizin kurbanlarını, mübarek beldelerde bulunan Hacılarımızın vakfe, tavaf, dua ve niyetlerini velhasıl tüm ibadetlerini kabul eylesin. 

Yüce Rabbim bu mübarek bayramı, Gazze, Doğu Türkistan, Arakan vs. tüm mazlum kardeşlerimizin kurtuluşuna ve başkenti Kudüs olan Özgür Filistin Devletinin kuruluşuna vesile kılsın. 

Hiç şüphesiz ki "Kurban Bayramı" deyince akla Hazreti İbrahim (as)’ın yüce Rabbimize olan sadakati, Hazreti İsmail (as)’ın teslimiyeti ve evladını iman ve şuurla yetiştiren Hazreti Hacer Validemiz gelir. Kurban deyince akla bayramda önce namaz kılıp ardından bizzat kurban kesen ve bayram günlerinde özelikle yetim, yaşlı ve yoksulları sevindiren sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimiz gelir.

Kurban Bayramı, Allah’a teslimiyet ve onun yolunda; ama, fakat, lâkin demeden şartsız bir iman ve sabırla yürümenin çok hayırlı neticelerle sonuçlandığının yeniden hatırlanması, hatırlatılması, yaşanması ve yaşatılmasıdır. 

Kurban, Allah'a yaklaşmak, hayır, hasenat ve tüm güzelliklere yakınlaşmaktır. 

Kurban, Allah'a bağlılık ve teslimiyet yolunda İbrahim (as) gibi bir baba, İsmail (as) gibi çocuk, Hazreti Hacer gibi örnek bir anne olabilmektir.

Kısacası Kurban, şeytanın tüm hile ve tuzaklarına aldanmadan, hak yoldan hiç ayrılmadan, şaşmadan Allah (cc)’ın emirlerine sımsıkı sarılmak ve İslâm şuuru ile birlik ve berberlik içinde ailemiz ve en yakınlarımızdan başlayarak tüm Müslümanlarla iyi geçinmek, kucaklaşmak, paylaşmak ve yardımlaşmak demektir. 

Kurban, sevinçleri paylaştığımız gibi acılarımızı, kederlerimizi de paylaşmak, sorunları hep birlikte aşmak ve bu şekilde Allah'ın rızasına ulaşmak demektir. Bayramlar, bu inanç ve şuurla kutlandığı takdirde gerçek anlamını bulmuş olur.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün din kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek bayramın başta cennet vatan Türkiye'miz olmak üzere İslâm Âlemi (Gazze- Doğu Türkistan - Arakan vs.) ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. 

Sözlerime rahmetli anneciğimin şahsında, vefat eden tüm yakınlarımıza ithafen yazdığım bir bayram şiirimle son veriyor, aziz şehitlerimiz başta olmak üzere önceki bayramlarda aramızda olup bu bayram aramızda olamayan tüm güzel insanlarımıza yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.

ANNE!

Kış bitti, yaz geldi, gelmedin
Bayram geldi, nerdesin annem
Hasretin şu bağrımı deldi 
Söyle hangi yerdesin annem?

Ne tarla, ne bağ, bahçedesin 
Ne köyde ne de ilçedesin 
Bugün bayram, sen neredesin
Söyle hangi yerdesin annem?

Sensiz bomboş, bu bayram her yer 
Yokluğun her gün içimi yer
Anne, bayram senmişsin meğer 
Mekânın cennet olsun annem!

15.06.2024
Kenan Tunç

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }