Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Romanya'nın Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Luliu Stocklosa, TSO Başkanı Metin Demir ve Romanya Türk İş Adamları Derneği Kurucusu Sabit Danış’ı makamında kabul etti.

Ilıksu'da kaza! Yaralı var! Ilıksu'da kaza! Yaralı var!

Ziyarette, Karadeniz limanlarının Romanya'ya ve Romanya'dan Avrupa’ya mal taşımacılığı konularında kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Ziyaretçilerin gündeminde, bölgesel işbirlikleri ve ticaretin artırılması hedefiyle yapılabilecek stratejik adımlar yer aldı. Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Luliu Stocklosa, Romanya ve Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesine yönelik projeler hakkında bilgi verirken, özellikle Zonguldak Kdz. Ereğli bölgesinin Karadeniz limanları açısından sunduğu potansiyelin önemine değindi.

Vali Hacıbektaşoğlu, ziyaretçileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Zonguldak'ın stratejik konumunun ve Karadeniz limanlarının iki ülke arasında daha güçlü bir ticaret köprüsü kurma potansiyelini vurguladı. Ayrıca, işbirlikleri ve ortak projeler için gerekli desteğin sağlanacağını ifade etti.

Editör: Şeyma Kaya