ULUSAL

Maden işçisi Murat Biçer enkaz altında söz verdiği mancar çorbasını aileye ikram etti!

6 Şubat depremlerinde 40 saat enkaz altında kalan aileyi kurtaran ekipte yer alan maden işçisi Murat Biçer’in çalışmalar sırasında sarf ettiği ‘Adile abla seni buradan çıkardıktan sonra sana mancar çorbası yedireceğim’ sözlerinin ardından, Biçer, aileyi Zonguldak’ta ağırlayarak söz verdiği mancar çorbasını ikram etti.

Abone Ol

ZHABER (@zhabertv)'in paylaştığı bir gönderi

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraşlı depremin ardından Zonguldak’tan Adıyaman’a giden ekipte yer alan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) maden işçisi Murat Biçer, ekibiyle birlikte 11 kişiyi enkazlardan sağ kurtardı, birçok cenazeyi de enkazdan çıkardı. Biçer, işlettiği fırının üzerinde evi olan ve yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Yetkin ailesini kurtarmak için arkadaşlarıyla birlikte çalışma başlattı. Adile Yetkin’e kurtarma çalışması sırasında moral vermek ve bilinci açık tutmak için konuşturan Biçer, ‘Ablacım seni alacağım. Zonguldak’ta mancar çorbası yiyeceğiz. Mancar çorbası bizim orada meşhurdur. Az kaldı, sabret.” sözleri kameraya yansıdı. Biçer ve arkadaşları, 40 saat enkaz altında kalan ve kendilerinden önce farklı kurtarma ekiplerinden 3 ekibin çıkaramadığı Adile Yetkin, eşi Hasan Yetkin ve 3 çocuğunu maden ocaklarında kullandıkları tahkimat ve domuz damı sistemiyle canlı kurtarmayı başardı. Adile Yetkin’in 18 yaşındaki oğulları Yusuf Yetkin’in ise cansız bedeni çıkartıldı.

ZONGULDAK’TA Kİ KÖYÜNDE AĞIRLADI

Murat Biçer, o günden bu yana aileyle dostluk bağı oluşturarak görüşmeyi sürdürdü. Depremin yıl dönümünde aileyi Adıyaman’da ziyaret eden Biçer, verdiği sözü tutmak için aileyi Zonguldak’a davet etti. Yetkin ailesi, daveti kırmayarak çocuklarıyla birlikte Murat Biçer’in Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Çayır Köyü’nde ki evlerine misafir oldu.

Biçer, kendi bahçesinden toplayarak yaptığı mancar çorbasını Adile Yetkin ve ailesine ikram etti. Duygulu anların yaşandığı buluşmada, Yetkin ailesi ikram edilen mancar çorbasını afiyetle yedi. Murat Biçer, zor şartlarda yetkin ailesine ulaşarak kurtarma çalışmasına devam ettiklerini söyleyerek, “O esnada aklıma başka bir şey gelmedi. Adile ablama moral olsun yada zihni başka yönlere dağılsın diye aklıma mancar çorbası gelmiş. Adile abla seni buradan çıkardıktan sonra seni Zonguldak’a götürüp mancar çorbası yedireceğim diye söz vermiştim. Bugün o sözü tutmanın gururunu yaşıyorum. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Hasan Yetkin ve Adile Yetkin ailesi benim kardeşlerimdir. Bizdeki bağ bu şekilde oluştu. Bizimkisi kan bağı değil can bağı oldu. Mancar çorbasını tattırdım ve o zevki yaşadım. Tabaklarına ikinci koyduk. Sanırım beğendiler. Nasip bugüneymiş.” dedi.

‘MANCAR ÇORBASIYLA BENİ ORADAN ÇIKARDI’

Adile Yetkin ise 40 saatin ardından enkazdan madenciler tarafından kurtarıldıklarını anlatarak, “Bizi kurtarmak için 3 ekip geldi ama beceremediler bizi çıkarmayı. Ondan sonra Murat ağabey ve ekibi geldi. O bizi konuşturarak bayağı bi umutlandırdı. Bizi oradan çıkardı Allah razı olsun. Beni konuşturarak teselli, etti. Mancar çorbası içereceğim sana dedi. Mancar çorbasıyla beni oradan çıkardı. Çok teşekkür ederim. Adıyaman’dan Zonguldak’a gelerek ağabeyimizi ve ailesini gördük. Çok mutluyuz. Onlardan Allah razı olsun. Madenciler her zor şart altında oraya girdiler ve bizi çıkardılar. Büyük oğlum vefat etti. 5 kişi olarak oradan çıktık.” diye konuştu.

Hasan Yetkin de maden işçilerinin kahramanlığı sayesinde hayatta olduklarını ifade ederek, “Bize umut oldular. Murat ağabey eşime mancar çorbası içereceğiz dedi. 1.5 yıl geçti. Toparlandık geldik. Biz bir aile gibi olduk. Allah razı olsun madencilerden. Madenciler hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu.” diye konuştu.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }