Geçtiğimiz dönemde Belediye Başkanı Ömer Ünal zamanında yıkım kararı çıkarılan yapı, CHP'li belediye döneminde mühürlendi. Serkan Köktürk'e ait 'Filika Kafe' isimli işletmenin ruhsat alınması için süre mi verildiği yoksa yıkım öncesi boşaltılması için mi mühürlendiği merak ediliyor.

Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde eski Belediye Başkanı Ömer Ünal zamanında belediye meclis üyesi olan Serkan Köktürk'e ait 'Filika Kafe' isimli işletmeye geçtiğimiz yıllarda 'Kaçak olarak yapılan işyeri' ibaresi ile iddialara göre yıkım kararı çıkmıştı.

YIKIM KARARINA ÖMER ÜNAL İMZA ATTI

Yıkım kararı çıkarılan işyeri Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın tutum ve davranışları nedeniyle bir süre ertelenmiş ve yıkım kararı ise Ünal'ın imzasıyla tutanak altına alınmıştı. Geçtiğimiz Mart ayı öncesinde AK Parti'den Filyos Belediye Başkan adayı olan Ömer Ünal, Belediye Meclis Üyesi kadrosuna ise yeniden Serkan Köktürk'ü birinci sıraya alarak kendi safına aktarmıştı.

ÜNAL, KÖKTÜRK'Ü YEREL SEÇİMLERDE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YAPTI

Ancak gelinen noktada Belediye Başkanı Ömer Ünal, Serkan Köktürk'e ait olan işyerini Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandığı takdirde yeniden belde de faaliyetini sürdürmek için iddialara göre ikili arasında karar aldı. Filyos Belediye Başkanlığı'na aday olarak çıkan Ömer Ünal, seçimleri kaybedince ve CHP'den aday olan Erol Acar'ın seçimleri kazanmasıyla birlikte bu koz Erol Acar'a geçti. AK Parti'den belediye meclise ilave edilen Serkan Köktürk de Erol Acar'ın seçimleri kazanmasının ardından Acar'ın hamlesini beklemeye devam etti.

KAÇAK OLARAK YAPILAN İŞYERİ ZABITALARCA MÜHÜRLENDİ

Tozlu raflardan indirilen ve Ömer Ünal döneminde alınan yıkım kararı bu kez yapılmayınca, Belediye Başkanı Erol Acar, Serkan Köktürk'ün işyerini mühürlemek zorunda kaldı. Beldenin Öteyüz Mahallesi Şehit Kıdemli Üsteğmen Necati Gürkaya Caddesi üzerinde kalan ve 'Kaçak olarak yapılan işyeri" olarak ibaresi eklenen işyeri kaçak olarak yapıldığı gerekçesiyle Filyos Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından tutanak altına alınarak mühürlendi.

Murat Kotra, Genel Başkan Bahçeli'yi ziyaret etti Murat Kotra, Genel Başkan Bahçeli'yi ziyaret etti

Öte yandan yıkımın ertelenmesi Serkan Köktürk'ün belediyeden ruhsat alması için süre kazanması için yapıldığı şeklinde yorumlandı.

Köktürk’ün, Erol Acar döneminde işletmesi için ruhsat çıkaracağı ve yıkım olmadan faaliyetlerine devam etmesi bekleniyor.

Editör: U. G.