Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, Zonguldak, Bartın ve Karabük’te 17 Ekim Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inecek. Sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu ve Karabük’ün yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarı şu şekilde:

“Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının bölge genelinde (6 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla birlikte, gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Soğuk havayla birlikte bölge genelinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte Batı Karadeniz’in (Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük) yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek kuvvetli yağış ve fırtına ile tarımsal faaliyetler bakımından zirai don riskine karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahmin, meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir. Önümüzdeki hafta başına kadar İç kesimlerde ( Kırıkkkale, Çankırı) ve Batı Karedeniz ( Bolu, Karabük, Düzce, Zonguldak, Bartın) beklenen günün en yüksek ve en düşük hava sıcaklığının aşağıda belirtilen değerlere kadar düşmesi bekleniyor.

Başlama-Bitiş Zamanı: 17.10.2024 00:00-21.10.2024 12:00"

Kent Lokantası'nda haftanın menüsü! Kent Lokantası'nda haftanın menüsü!

Editör: Şeyma Kaya