Çaycuma'da uyuşturucu tacirlerine darbe! Gözaltılar var! Çaycuma'da uyuşturucu tacirlerine darbe! Gözaltılar var!
Çaycuma’nın Almanya’daki kardeş kenti Lennestatdt’la olan kardeş ilişkisi büyüyerek devam ediyor. Son olarak Mimar Sinan Ortaokulunun kardeş okulu Lennestatdt Ganztagshauptschule Achenbach’tan gelen 6 kişilik heyet, Çaycuma’ya geldi. Okul Müdürü Christoph Henrihs, Öğretmenler Derya Aslan, Edmund Kohle, Patrick Ustch, Valentine Kimling ve gönüllü vatandaş Bruno Flöper’den oluşan Alman heyet, ilk ziyaretini Çaycuma Belediyesi'ne yaptı. Ziyarette Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Mesut Yüksel Öner’in yanı sıra, Öğretmenler Eren Yirmibeş, Fazlı Doğru, Cihan Karakök, Nilüfer Muzaffer, Sena Ekim Kaban ve Fatih Kertiş de hazır bulundu.
 
KARDEŞ KENT İLİŞKİSİNİN FARKLI KESİMLERE YAYILMIŞ OLMASINDAN ÇOK MUTLUYUM
Konuklarını Belediye Meclisi Salonu’nda ağırlayan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Lennestadt ile sürdürdükleri kardeş kent faaliyetinin kendilerinin en önemli projesi olduğunu söyledi. Bu ilişkinin farklı kesimlere yayılmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Kantarcı, ilişkilerin gelişiminde Nedim Kalembaşı ve ailesi kadar şu anda kafilenin başında yer alan Okul Müdürü Christoph Henrihs’in de çok payı olduğunu söyledi.
TÜRK, TATAR, ALMAN ÇOCUKLARI 23 NİSAN’DA ÇAYCUMA’DA BİRLİKTE ŞENLİK YAPTI
23 Nisan’da Alman Türk ve Tatar çocuklarının Çaycuma’da birlikte şenlik yaptığını, bunun dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleşmesinin mümkün olmadığını da hatırlatan Kantarcı, “Ukrayna, Rusya Savaşı nedeniyle fiilen karşı cephelerde olan ülkelerin çocukları gün boyunca Çaycuma Kent Ormanı’nda kendi halk danslarını yaptı, birlikte şarkılar söyledi. Hep beraber mangal partisi de yapan çocuklar, dünya barışı açısından ortaya çok güzel görüntüler çıkardı. Bunların başka yerde yapılma ihtimali sıfır.” dedi. Son yapılan seçimlerde elde ettiği başarı nedeniyle konuklarının tebriklerini kabul eden Kantarcı, hayetle, iki kentin birlikte yapabileceği projeler konusunda da fikirlerini paylaştı. Karşılıklı olarak armağanların da sunulduğu ziyaret, birlikte daha çok vakit geçirme temennisi le son buldu.
ERASMUS PROJESİ YAPILACAK
Beş gün sürecek ziyaretleri sırasında Çaycuma, Filyos, Zonguldak ve Ereğli’yi de gezecek Alman Heyeti, Mimar Sinan Ortaokulunda incelemelerde bulunacak. Birlikte yapılacak Erasmus Projesi üzerinde karşılık fikir alışverişinin de bulunulacağı gezi, 2 Haziran Pazar günü sona erecek.
Editör: Şeyma Kaya