EKONOMİ

Mükemmel Bir Yatırım İçin 5 Tavsiye

Abone Ol

Başarılı bir yatırım noktasına gelenler bunu sadece şans eseri yapmamışlardır. Doğru planlamayla harika bir yatırım yapmanın en iyi 5 yolu sizlerle.

1- Mükemmel bir lokasyon

Satılık olan her yere yatırım yapabilirsiniz, ancak yatırımınızın karlılığı nereye yatırım yaptığınıza bağlıdır. Zaten yoğun olan veya gelecekteki yoğunlaşma için en iyi aday olan alanları seçmezseniz, yatırımınızdan istediğiniz getiriyi alamayabilirsiniz. Nereye yatırım yapacağınıza karar vermek kolaydır, ancak doğru yatırım yerini seçmek için iyi araştırma yapın.

2- Planlarınız kaderinizi değiştirebilir

Yatırım, kar elde edeceğinizidüşündüğünüz yere para koymakla ilgili değildir. Arkasında oturup düşünmeniz ve planlamanız gereken pek çok şey var. Kiralanan veya satılan bir mülk, satın alındığından ne kadar daha değerli hale gelir? Tüm bunları hesaba katın ve iyi planlayın. Garanti olarak hareket etmeyi unutmayın. "Hiçbir şeyin garantisi yok" demeyin. Yatırım yapacağınız yerin kalite, lokasyon ve maliyet açısından daha uygun olması kısa sürede büyük getiriler elde edeceğinize işaret etmektedir. Sunduğu kalite için uygun görünen bir yerle karşılaşırsanız, yatırım yapmaktan çekinmeyin. Bu nedenle kısa sürede hayal edebileceğinizden çok daha fazla kazanç elde edeceksiniz.

3- Manzara

Bir mülk seçerken, yatırım yapmak istediğiniz yerin türüne dikkat edin. İyi bir manzara hem yaşadığınız yeri güzelleştirir hem de yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biridir. Herkes günün ilk ışıklarının bozulmamış durumda olmasını ister. Buna ilk elden tanık olduğunuzu hayal edin. Nereye yatırım yaptığınıza dair iyi bir anlayışa sahip olmak, sadece yaşanacak bir yerden daha fazlasını elde ettiğinizi, aynı zamanda bir deneyim sahibi olduğunuzu gösterir.

4- Tanınmış kurumlarla işbirliği yapın

Yatırım yaptığınız yeri size satan kişi veya kuruluşun güvenliğinden haberdar olmanızda fayda var. Tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilerin fikirlerini dinleyin ve ön araştırmanızı çok iyi yapın. Unutmayın, birçok insan bir şey için söz verebilir, ancak iş bu sözü yerine getirmeye geldiğinde işler değişebilir. Ünlü kişiler veya saygın kurumlar arasında seçim yapmayı unutmayın.

5- Birikim

Aylık bir tasarruf hedefi belirleyerek başlayabilirsiniz. Otomatik transferler ayarlayarak tasarruf hedefleri belirlemenin bu basit ama son derece etkili yolunu güçlendirebilirsiniz. Böylece, maaşınız hesabınıza ulaştığında, birikimleriniz hesabınızda birikmeye devam eder. Birden fazla kredi için ödeme yapıyorsanız, kredi konsolidasyonu ile giderlerinizi tek faturada birleştirerek gelir ve giderlerinizi dengede tutmaya çalışabilirsiniz. Birikimleriniz için doğru yatırım aracını seçebilir ve her ay hesabınıza yatırmaya başlayabilirsiniz.

Yatırım ürünü seçerken risk faktörü getiri oranını belirler. Düşük riskli işlemlerde daha düşük getiri elde edilebilirken, borsa gibi yüksek riskli işlemlerde daha yüksek getiriler elde edilebilmektedir. Bu durumda banka çalışanlarının tavsiye ve talimatlarına uyabilirsiniz. Bankalar aracılığıyla kullanabileceğiniz bir tasarruf hesabı, birikim yapmayı alışkanlık haline getirmenin yanı sıra birikimlerinizi değerlendirmenize de yardımcı olur. B tipi likit fonlar, riskli yatırımcılar tarafından karakterize edilir ve tasarruflarınızın değerlenmesine katkıda bulunur. Forex hesapları, altın hesapları ve A tipi fonlar, borsadaki hareketlere bağlı olarak önemli ölçüde artıp azaltıkları için risk alanlar veya uzun vadeli yatırımcılar tarafından değerlendirilebilecek yatırım araçlarıdır.

B Sınıfı fonların yıllık ortalama %7,5 getirisi ile paranızı %10'a varan faiz oranlarıyla bankanızdaki çek hesabına yatırabilirsiniz. Kişiye oran belirleyen banka bu işlemlerin kredi notunu değerlendirdiği için kredi kapatma seçeneği tercih ederek mevcut kredi borcunuzu kapatabilir, yüksek faiz oranı ve yüksek kredi notu elde edebilirsiniz. Tüm bu işlemler neticesinde verimli bir birikim yapabilmeniz mümkün hale gelmektedir.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }